Victor Ponta: Anul acesta in Romania sunt alesi oameni, in Republica Moldova, o directie a tarii

Victor Ponta: Anul acesta in Romania sunt alesi oameni, in Republica Moldova, o directie a tarii

by February 21, 2014 0 comments

victor-ponta-afp[1]“2014 este un an cu alegeri în România şi în Republica Moldova. În România alegem oameni, în Moldova alegeţi o direcţie a ţării şi nu pot să vă urez decât succes. Şi dacă elitele merg în direcţia bună, şi noi politicienii, şi oamenii, vă vom urma”, a spus Ponta în discursul susţinut în aula Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova.

Şeful Executivului de la Bucureşti a subliniat faptul că România are datoria de a ajuta ţara vecină pe drumul integrării europene.

“România are dorinţa şi obligaţia de a sprijini drumul european al Moldovei. România are dorinţa şi obligaţia de a respecta decizia dumneavoastră de a merge în această direcţie europeană. România are în plus dorinţa şi obligaţia de a face chiar mai mult decât face UE şi de a face mai repede, pentru că Moldova are nevoie de sprijin, are nevoie de experienţe comune”, a spus Ponta.

Premierul român a mai spus că, prin acordurile care vor fi semnate în cursul vizitei sale la Chişinău, Moldova va primi “de peste Prut”, nu numai vorbe frumoase, ci sprijin şi experienţă.

“Aveţi o şansă extraordinară de a învăţa din greşelile României, ca să nu le repetaţi. Puteţi şi trebuie să repetaţi lucrurile bune care s-au făcut în România”, a afirmat Ponta.

Premierul Victor Ponta se află, vineri, în Republica Moldova, la Chişinău, pentru o vizită oficială în care se întâlneşte cu preşedintele, cu prim-ministrul şi cu preşedintele Parlamentului moldovean, urmând să participe şi la deschiderea Forumului Moldo-Român privind educaţia.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<