Victor Ponta: PSD vrea o tara in care sa fie inregistrati doar cei care comit fapte penale

Victor Ponta: PSD vrea o tara in care sa fie inregistrati doar cei care comit fapte penale

by February 3, 2014 0 comments

victor-ponta-premier[1]Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a venit astăzi la şedinţa conducerii PSD, premierul Ponta cerându-i să spună dacă sunt „necesare lămuriri în ceea ce priveşte Codul de procedură penală”. Victor Ponta a precizat că PSD îşi doreşte o ţară în care să fie înregistraţi doar cei care „comit fapte penale”, să nu mai apară „stenogramele în presă”. Subiectul principal dezbatut in sedinta conducerii PSD il reprezinta prioritatile legislative.

„Vreau să-l rog pe ministrul Justiţiei şi pe reprezentanţii noştri în Comisiile juridice de la Senat şi Cameră să ne uităm dacă este necesar şi cum să aducem lămuriri în ceea ce priveşte Codul de procedură penală, însă eu vreau ca toată lumea să fie foarte lămurită. Domnul Băsescu şi sistemul lui vor coduri în care să fim toţi înregistraţi, să ne dea stenogramele la presă şi după aceea să ne scuzăm noi că nu suntem vinovaţi. Noi vrem o ţară în care să nu fie înregistraţi decât cei care comit fapte penale, nu şi ceilalţi. Aceasta este diferenţa de fapt fundamentală între un regim securist al lui Băsescu şi un regim european democratic pe care noi îl promovăm”, le-a spus Ponta colegilor de partid la începutul şedinţei conducerii PSD.

Liderul social-democraţilor le-a cerut senatorilor săi să aprobe mâine modificarea articolului 276 din Codul Penal, despre care a spus că poate da loc la abuzuri împotriva mass-mediei.

În războiul declanşat între Palatul Victoria şi Palatul Cotroceni pentru identificarea victimelor accidentului aviatic din Cluj, preşedintele PSD a susţinut că el îl sprijină pe Raed Arafat, în timp ce preşedintele Băsescu pe şeful STS, Remus Opriş.

„Decizia de înfiinţare a Departamentului pentru situaţii de urgenţă în cadrul MAI, noi l-am susţinut pe domnul Arafat şi credem că este cel mai potrivit în acest moment. Preşedintele îl susţine pe domnul Opriş, cred că oamenii vor decide foarte clar în cine au mai mare încredere, în domnul Arafat sau în domnul Opriş şi fiecare rămâne cu cel în care are încredere”, a fost mesajul transmis de Ponta.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.