Afaceristul Georgica Cornu, luat in vizor de DIICOT pentru evaziune fiscala

Afaceristul Georgica Cornu, luat in vizor de DIICOT pentru evaziune fiscala

by March 27, 2014 0 comments

imagesCAQHHH8ZPeste 20 de perchezitii au loc, joi dimineata, in judetele Timis, Mehedinti si Gorj, la mai multe persoane suspectate de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 61 de milioane de lei, prin folosirea de facturi false. In acest caz este vizat si omul de afaceri Georgica Cornu, sustin surse judiciare citate de Mediafax. Potrivit surselor citate, peste 20 de perchezitii au loc, joi dimineata, la mai multe adrese din Timisoara, Targu Jiu si Drobeta Turnu Severin, intre care sediile grupului de firme Izometal – Confort din Timisoara detinut de omul de afaceri Georgica Cornu, dar si locuinta acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Perchezitiile sunt facute de politisti de la Crima Organizata si de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din judetele Timis, Mehedinti si Gorj, coordonati de procuroorii DIICOT Timisoara.

Potrivit surselor citate, contra unui comision, un grup de persoane din Strehaia, judetul Mehedinti, procurau facturi false pentru cumpararea de materiale de constructii, care erau apoi introduse in contabilitate.

Prejudiciul in acest caz este estimat la 61 de milioane de lei, bani care, potrivit surselor citate, ar fi fost incasati de Georgica Cornu.

Georgica Cornu a inceput activitatea in constructii in anul 2000, realizand lucrari in mai multe orase din tara. In anul 2012, grupul de firme Izometal – Confort al omului de afaceri Georgica Cornu a intrat in insolventa, avand datorii de zeci de milioane de euro.

In anul 2006, Georgica Cornu a castigat primul mandat in fruntea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara. In 2010, el a fost reales, iar in luna februarie 2014, Cornu a castigat al treilea mandat in fruntea aceleiasi institutii.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.