Angela Merkel anunta noi sanctiuni ale UE impotriva Rusiei

Angela Merkel anunta noi sanctiuni ale UE impotriva Rusiei

by March 20, 2014 0 comments

8437-angela-merkel[1]Uniunea Europeana va extinde lista responsabililor rusi si a ucrainenilor pro-rusi afectati de interdictia de vize si de inghetarea averilor, a anuntat joi cancelarul german Angela Merkel, lasand deschisa usa pentru sanctiuni economice in caz de escaladare a crizei, scrie AFP. “In Consiliul European care incepe astazi, sefii de stat si de guvern ai Uniunii Europene vor fixa sanctiunile (din faza 2) decise in urma cu doua saptamani (…) Printre el, o extindere a listei persoanelor vizate de interdictia de vize si inghetarea averilor”, a spus joi cancelarul, in fata deputatilor Bundestagului.

“In caz de escaladare (…) suntem pregatiti la fiecare moment sa trecem la faza trei a sanctiunilor si va fi vorba fara nicio indoiala de sanctiuni economice”, a adaugat ea, cu cateva ore inainte de reuniunea sefilor de stat si de guvern de la Bruxelles.

Alipirea Crimeei la Rusia cere “un raspuns hotarat si unit al Europei si partenerilor sai”, a subliniat ea.

In ceea ce priveste viitorul Rusiei in G8 si organizarea unui summit al acestui club exclusivist, Angela Merkel a declarat: “atat timp cat conditiile nu sunt reunite pentru o reuniune de aceasta anvergura, nu va fi G8, nici summitul, nici formatul in aceasta forma”.

Pregatirile pentru G8, in iunie, la Soci, au fost suspendate din cauza situatiei din Crimeea.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.