Boeing-777: Malaysia extinde căutările în Marea Andaman; Vietnamul renunță temporar la căutările aeriene

Boeing-777: Malaysia extinde căutările în Marea Andaman; Vietnamul renunță temporar la căutările aeriene

by March 12, 2014 0 comments

CK Malaysia Boeing 777-200 ImageOperațiunile de căutare demarate pentru a localiza avionul de tip Boeing 777 aparținând companiei Malaysia Airlines, dispărut sâmbătă, au fost extinse în Marea Andaman, la sute de kilometri nord-vest de zona inițială de căutare, a anunțat miercuri un responsabil malaysian, citat de AFP.

‘Da, la nord de Sumatra se află Marea Andaman’, a declarat șeful aviației civile din Malaysia, Azharuddin Abdul Rahman, ca răspuns la o întrebare privind extinderea căutărilor în această zonă.

Marea Andaman este mărginită la sud de extremitatea nordică a insulei indoneziene Sumatra, iar la est și la nord de Thailanda și Birmania.

Pe de altă parte, Vietnamul a făcut cunoscut miercuri că a suspendat căutările aeriene ale aparatului dispărut, așteptând clarificări din partea Malaysiei referitoare la o nouă direcție de căutare.

‘Am decis să suspendăm temporar anumite activități de căutare, așteptând informații din Malaysia’, a precizat viceministrul transporturilor, Pham Quy Tieu, adăugând că, între timp, căutările marine continuă, dar la scară mai mică.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.