Declaratie tendentioasa a sefului CCR: Belgia a stat fara Guvern 1 an si jumatate si a dus-o mai bine

Declaratie tendentioasa a sefului CCR: Belgia a stat fara Guvern 1 an si jumatate si a dus-o mai bine

by March 5, 2014 0 comments

augustin-zegrean-cristina-sabau[1]Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat miercuri ca au mai fost tari care au ramas fara Executiv, cum este Belgia, care un an si jumatate nu a avut Executiv, “si se pare ca a dus-o mai bine in perioada aia”, scrie Mediafax. Intrebat, la intrarea in sediul CC, daca este posibil sa cada Guvernul in urma analizarii sesizarii referitoare la Hotararea Parlamentului privind noua componenta a Guvernului, Zegrean a spus: “Sa dam noi joi Guvernul? Nu, nu facem noi asta. Numai Parlamentul poate sa dea jos Guvernul”.

Zegrean a tinut sa mentioneze ca au fost si alte tari care au ramas fara Guvern pentru o perioada.

“Vedeti ca au fost tari care… De exemplu, Belgia, un an jumatate nu a avut Guvern si se pare ca a dus-o mai bine in perioada aia”, a adaugat presedintele Curtii Constitutionale.

Intrebat daca, in cazul in care efectele hotararii privind noua componenta a Guvernului sunt suspendate, Guvernul Ponta II ramane in vigoare, Zegrean a raspuns: “Da, pentru ca nu a fost demis acest guvern . (…) El functioneaza, tara este pe maini bune, nu? Este guvernata. Este in regula”.

Presedintele Curtii Constitutionale a mai spus ca nu a vazut sesizarea PDL, care a fost trimisa marti, prin fax, un termen de solutionare a acesteia urmand sa fie stabilit.

“Este o situatie absolut noua, astfel de situatii nu am mai avut. Sigur, am sa va spun imediat ce stabilim un termen. Saptamana aceasta, zilele sunt toate pline. Astazi avem sedinta de la 10.00, maine avem sedinta toata ziua. Vineri, in general, nu se tin sedinte. Or, nu putem pana vineri. Nu stiu cum am putea vineri sa stabilim. Ar trebui sa si citim dosarul”, a precizat Augustin Zegrean.

Si judecatorul constitutional Petre Lazaroiu a spus ca CC nu s-a mai confruntat cu o situatie de genul celei aparute in prezent in cazul validarii noului Guvern, aceasta fiind o problema delicata, dar care trebuie rezolvata rapid.

PDL si PMP arata, in sesizarea depusa la CC, ca programul de guvernare aprobat de Parlament in decembrie 2012 a fost completat prin cooptarea UDMR, astfel ca hotararea privind modificarile din Guvern aprobata de plenul reunit marti este neconstitutionala.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.