Dispariţia avionului Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airline rămâne învăluită în mister

Dispariţia avionului Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airline rămâne învăluită în mister

by March 10, 2014 0 comments

CK Malaysia Boeing 777-200 ImageCăutările pentru localizarea avionului Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines, dispărut în noaptea de vineri spre sâmbătă, au rămas fără rezultat până luni la prânz, în pofida anunţului privind descoperirea unor posibile rămăşiţe ale avionului în largul Vietnamului.

La mai bine de 48 de ore de la dispariţia avionului, soarta zborului MH370, care făcea legătura între Kuala Lumpur şi Beijing, având la bord 227 de pasageri de 14 naţionalităţi, dintre care 153 de chinezi, patru francezi şi 12 membri ai echipajului, rămâne învăluită în mister.

“Din nefericire, nu am găsit nimic care să aparţină avionului şi cu atât mai puţin aparatul”, a declarat directorul aviaţiei civile din Malaysia, Azharuddin Abdul Rahman, care a apreciat că dispariţia este “uimitoare”.

Aviaţia vietnameză a anunţat anterior că a descoperit, la 80 de kilometri de Insula Tho Chu, în largul Vietnamului, două obiecte care ar putea proveni de la avionul Boeing 777. “Nu există nicio confirmare în legătură cu aceste obiecte”, a afirmat oficialul malaysian, într-o conferinţă de presă.

Mai multe nave se indreapta, luni, spre o zona unde a fost reperat, plutind, un obiect care ar putea fi o pluta de salvare, dupa misterioasa disparitie a avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines.

“Am primit o informatie potrivit careia un avion a vazut ceva care seamana cu o pluta de salvare rasturnata”, a declarat seful aviatiei civile malaeziene, Azharuddin Abdul Rahman, citat de AFP.

“Am contactat omologii nostri (externi, n.r.) si trimitem in zona pentru a verifica obiectul, elementele”, a adaugat acesta.

La peste 48 de ore de la disparitie, misterul ramane complet in ceea ce priveste disparitia zborului MH370 care lega Kuala Lumpur de Beijing.

La bordul aeronavei se aflau 227 de pasageri de 14 nationalitati, dintre care 153 chinezi, si 12 membri ai echipajului.

Politia thailandeza a anuntat duminica o ancheta cu privire la un posibil trafic de pasapoarte, rezervarile cu doua pasapoarte europene suspecte pentru zborul Malaysia Airlines, disparut de pe radar sambata, fiind efectuate in Thailanda.

Un austriac, Christian Kozel, si un italian, Luigi Maraldi, apareau pe lista pasagerilor, dar nu se aflau la bord.

Celor doi le-au fost furate pasapoartele in Thailanda in 2012 si 2013, a confirmat Interpol.

Informatii de zbor consultate de AFP arata ca cele doua bilete de avion pe numele lor au fost rezervate la 6 martie 2014 si au fost emise in orasul Pattaya, o statiune balneara din Thailanda.

Cele doua bilete online purtau numere consecutive si au fost platite in bahti,moneda thailandeza.

“Kozel” urma sa zboare de la Kuala Lumpur la Beijing, dupa care sa-si continue zborul catre Amsterdam si Frankfurt. “Maraldi” urma sa zboare pana la Amsterdam si apoi la Copenhaga.

Un oficial de rang inalt din cadrul politiei thailandeze a declarat pentru AFP ca politia thailandeza ancheteaza un posibil trafic de pasapoarte furate la Phuket, o statiune in sudul tarii, unde a fost furat pasaporul lui Maraldi.

Maraldi s-a prezentat duminica la politia din Phuket, au precizat autoritatile.

“A spus ca nu se afla in avion si ca pasaportul i-a fost furat anul trecut”, a declarat pentru AFP locotenent-colonelul Akanit Danpitaksart.

Oficialul a precizat ca nu detine informatii despre pasaportul lui Kozel, insa diplomatia austriaca a precizat duminica faptul ca acesta a fost furat in timpul unui zvor pe ruta Phuket-Bangkok.

Interopul afirma, intr-un comunicat, ca nu s-a efectuat niciun control in nicio tara cu privire la pasapoartele furate, din momentul in care acestea au fost introduse in baza de date a organizatiei si pana la decolarea avionului.

“Este prea devreme pentru a specula asupra unei eventuale legaturi intre pasapoartele furate si avionul disparut. Este ingrijorator ca pasageri s-au putut imbarca la bordul unui zbor international cu un pasaport furat inregistrat in bazele de date ale Interpol”, a declarat secretarul general al organizatiei Ronal Noble.

“Este o situatie cu care speram sa nu ne mai confruntam vreodata”, a spus el, adaugand ca “Interpolul se intreaba de ani de zile de ce tarile asteapta o tragedie pentru ca sa creeze masuri de securitate la frontiere si la portile de imbarcare”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.