Gigi Becali, din nou in instanta: Nu am fost condamnat la moarte, nu am fost condamnat la paralizie

Gigi Becali, din nou in instanta: Nu am fost condamnat la moarte, nu am fost condamnat la paralizie

by March 18, 2014 0 comments

GIGI BECALI - JUDECATORIA SECTORULUI 1Judecatorii Curtii de Apel Constanta au decis marti ramanerea in pronuntare pentru miercuri referitor la solicitarea omului de afaceri Gigi Becali de a fi eliberat temporar din penitenciar pentru fi supus unei interventii chirurgicale din cauza afectiunilor medicale de care sufera. Becali a solicitat instantei sa i se intrerupa executarea pedepsei cu inchisoarea pentru a se putea opera la o clinica privata din Bucuresti, fara paza, in conditiile in care este incarcerat in regim deschis, mentionand, totodata, ca ar dori sa aiba familia alaturi de el la spital.

Omul de afaceri a spus ca, daca va fi eliberat, inainte de a merge la unitatea medicala doreste sa petreaca doua-trei zile la o manastire si ca nu intelege de ce este atata ‘incrancenare’ cu privire la intreruperea pedepsei sale.

Gigi Becali a spus, marti, la Curtea de Apel Constanta, care judeca cererea sa de intrerupere a pedepsei, ca are dureri mari la coloana si ca a fost consultat de un neurochirurg care i-a recomandat operatia de urgenta, el adaugand ca nu a fost condamnat la moarte sau la paralizie. Marti dimineata, finantatorul Stelei a fost adus de la Penitenciarul Poarta Alba la Curtea de Apel Constanta, pentru judecarea contestatiei acestuia la decizia Tribunalului, de respingere a cererii de intrerupere a pedepsei din motive medicale.

Maria Vasii, avocata lui Becali, a cerut instantei sa admita contestatia la decizia Tribunalului Constanta, care a respins solicitarea de intrerupere a pedepsei, aducand din nou aceleasi argumente, respectiv ca exista un raport de expertiza medico-legal in acest caz si ca medicii legisti au stabilit ca finantatorul Stelei are o afectiune grava care nu poate fi tratata in regimul penitenciar si care necesita interventie chirurgicala.

Ea a prezentat mai multe cazuri de la instante din tara in care condamnati cu pedepse mult mai aspre decat Becali au beneficiat de intreruperea perioadei de detentie din motive medicale, dar si cazuri de la CEDO in care Romania a fost condamnata tocmai pentru ca nu a permis unor condamnati sa fie eliberati pentru tratament medical.

Avocata a sustinut ca Gigi Becali are dreptul sa se opereze fara paza si ca isi poate alege clinica unde sa aiba loc interventia, ea indicand in acest caz o unitate medicala privata din Bucuresti.

Procurorul DNA a cerut magistratilor sa respinga aceasta contestatie ca neintemeiata si sa pastreze hotararea data de Tribunalul Constanta, sustinand ca prin decizia acestei instante lui Becali nu i se interzice realizarea interventiei chirurgicale, doar ca aceasta trebuie facuta sub paza si in reteaua medicala a Ministerului Sanatatii.

La randul sau, Becali a spus ca deocamdata nu i-a propus nimeni unde sa fie operat, sustinand ca “pe statul roman nu il intereseaza” acest aspect. “Sunt doua luni de cand s-a facut expertiza medico-legala, iar statul nu mi-a spus nimic. Nu m-a intrebat sa aleg spitalul din reteaua Ministerului Sanatatii, nu l-a interesat, nu mi-a propus nimic”, a afirmat Becali.

El a mai spus ca a avut din nou dureri la coloana si a fost consultat de un neurochirurg din Constanta care i-a spus ca trebuie operat de urgenta.

Finantatorul Stelei a spus si el ca doreste sa faca interventia intr-o clinica privata din Bucuresti si ca in unitatile medicale private nu este acceptata paza.

Becali le-a mai spus magistratilor ca inainte de interventia chirurgicala ar dori sa mearga doua-trei zile la o manastire, sa se roage pentru sanatatea sa si ca inainte de operatie nu vrea “sa imbratiseze gardianul”, ci sa aiba alaturi familia sa.

El a mai afirmat ca nu intelege de ce nu i se permite intreruperea pedepsei pentru efectuarea operatiei pentru ca apoi va reveni in penitenciar si va ispasi restul din condamnare, sustinand ca, potrivit noului Cod de procedura penala, ar mai avea de executat aproximativ opt luni de inchisoare in regim deschis.

“De ce ii deranjeaza ca Becali, care a stat un an de zile in puscarie, isi face operatia si apoi isi reia condamnarea? De ce atata incrancenare ca sa paralizez eu? Nu am fost condamnat la moarte, nu am fost condamnat la paralizie”, a mai spus Becali in fata instantei.

El a sustinut ca daca ii va fi respinsa contestatia se va adresa CEDO.

Tribunalul Constanta a respins, in 20 februarie, cererea de intrerupere a pedepsei facuta de Gigi Becali pe motiv ca ar avea nevoie de o interventie chirurgicala la coloana, magistratii considerand ca finantatorul Stelei poate fi operat imtr-un spital din reteaua Ministerului Sanatatii, sub paza. Decizia de atunci a fost contestata de Becali la Curtea de Apel Constanta.

Gigi Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul “Valiza” si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Finantatorul Stelei a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie 2013, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, in timpul detentiei, cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o solicitare de intrerupere a executarii pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i insa respinse.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.