Inalta Curte: Dosarul de plagiat al lui Victor Ponta, inchis definitiv

Inalta Curte: Dosarul de plagiat al lui Victor Ponta, inchis definitiv

by March 17, 2014 0 comments

victor-ponta-afp[1]Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis luni sa respinga plangerea facuta de Mihail Neamtu, Adrian Papahagi si Augustin Ofiteru prin care acestia solicitau ca dosarul de plagiat al premierului Victor Ponta sa fie trimis la Parchet, informeaza Realitatea TV. Procurorii au decis, in 21 mai 2013, neinceperea urmaririi penale in cazul acuzatiilor de plagiat aduse premierului de prestigioasa revista “Nature”.

In rezolutia parchetului sunt citate si concluziile expertizei ORDA: “intre lucrarea cu titlul ‘Raspunderea in dreptul international umanitar’ autori Daniela Coman si Victor Ponta pe de o parte si lucrarile ‘Drept international penal’, autor Vasile Cretu, ‘Curtea Penala Internationala. Istorie si realitate’ autor Dumitru Diaconu si ‘Dreptul International Penal si Infractiunile Internationale’ autor Dumitru Geamanu nu exista identitate totala de structura, ci doar o identitate partiala de structura”. / “Nu se poate proceda la calcularea procentului de text identic preluat deoarece formatele lucrarilor, tipul caracterelor utilizate si paginatiile sunt diferite”.

Pe 23 august 2012, Mihail Neamtu, Adrian Papahagi si Augustin Ofiteru au anuntat printr-un comunicat de presa ca au depus la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere penala impotriva premierului Victor Ponta pentru plagiat. Avocatul Florin Plopeanu a declarat pentru HotNews.ro ca plangerea penala se refera la lucrarea “Raspunderea in dreptul international umanitar”, publicata la Editura Universul Juridic in anul 2010 si care ii are ca autori pe Victor Ponta si Daniela Coman. Cartea “include in intregime teza de doctorat a domnului Ponta”, plus alte cateva capitole, a precizat avocatul.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.