Raspunsul Moscovei: Toti deputatii rusi cer sa fie sanctionati de SUA si UE

Raspunsul Moscovei: Toti deputatii rusi cer sa fie sanctionati de SUA si UE

by March 18, 2014 0 comments

imagesCAZ0F465Parlamentarii rusi au raspuns pe un ton caustic sanctiunilor decise de SUA si UE. Duma de Stat de la Moscova a adoptat o declaratie, ca raspuns la sanctiunile Occidentului, prin care cer Statelor Unite si Uniunii Europene sa extinda sanctiunile impuse catorva deputati rusi asupra tuturor parlamentarilor din camera inferioara a Parlamentului rus, transmite Reuters.

O declaratie adoptata in unanimitate de Duma de Stat arata: “Propunem dl Obama si (…) eurobirocratilor sa includa pe lista cetatenilor rusi afectati de sanctiunile americane si europene toti deputatii Dumei de Stat care au votat in favoarea acestei rezolutii”.

SUA si UE au facut publice luni listele cu oficialii rusi si ucraineni sanctionati cu interzicerea accesului si inghetarea conturilor. Pe lista SUA apar un vicepremier – agresivul Dimitri Rogozin, si sefa camerei superioare a parlamentului rus, plus doi colaboratori directi ai lui Vladimir Putin, dar lista UE e populata cu oficiali de rang inferior din parlamentul rus si citiva militari responsabili de invadarea Crimeei.

Ca raspuns la sanctiuni, presedintele Putin a semnat luni seara decretul oficial prin care recunoaste Crimeea drept stat independent. Marti, Putin va tine un discurs in fata Parlamentului, si analistii estimeaza ca presedintele rus ar putea anunta inceperea procesului de unificare a Crimeei cu Federatia Rusa.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.