Ivan (PSD): Băsescu nu poate ignora decizia Parlamentului de validare a noului Guvern; oferă sfaturi perfide

Ivan (PSD): Băsescu nu poate ignora decizia Parlamentului de validare a noului Guvern; oferă sfaturi perfide

by March 4, 2014 0 comments

catalin-ivan-300x240[1]Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, Cătălin Ivan, atrage atenția că președintele Traian Băsescu este obligat de Constituție să respecte decizia Parlamentului privind validarea noii structuri guvernamentale și susține că șeful statului oferă “sfaturi perfide, care ascund încălcarea legii”. “Traian Băsescu iar dă sfaturi perfide, care instigă, pe alocuri, la încălcarea legii și Constituției. Lucrurile sunt extrem de simple: nu există posibilitatea ca președintele să ignore decizia Parlamentului de validare a noului Guvern, decât printr-o încălcare flagrantă a Constituției. O spune și decizia CCR numărul 98 din anul 2008: din cazurile prevăzute în articolul 85 din Constituție reiese că numirea miniștrilor de către președinte este un act de executare a hotărârii Parlamentului. Hotărârea Parlamentului este un act obligatoriu, pe care Traian Băsescu nu are cum să-l refuze conform Constituției. Președintele trebuie să înceteze să mai trateze în mod iresponsabil astfel de chestiuni vitale, deoarece în discuție este stabilitatea României. Trebuie să accepte acest lucru, conform deciziei CCR”, afirmă Cătălin Ivan, potrivit unui comunicat remis, marți, AGERPRES.

Președintele Traian Băsescu a declarat marți că premierul Victor Ponta ar trebui să treacă prin Parlament noul program de guvernare, prin asumarea răspunderii, înainte de validarea componenței noului Cabinet.

“Înainte de a valida componența noului Guvern, prin asumarea răspunderii să treacă (Victor Ponta — n.r.) prin Parlament cu noul program de guvernare. Vă asigur că nu este o chichiță, este o condiție a legitimității noii structuri guvernamentale, urmare a schimbării structurii politice a majorității care susține Guvernul. Nu se poate continua cu un program în care este menționat de multe ori USL, când USL nu se mai află la guvernare”, a spus Băsescu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.