Nicusor Constantinescu, judecat in libertate, sub control judiciar. “Regimul lui Basescu a lansat aceasta inchizitie publica”

Nicusor Constantinescu, judecat in libertate, sub control judiciar. “Regimul lui Basescu a lansat aceasta inchizitie publica”

by March 28, 2014 0 comments

imagesCA4W1TD3Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, va fi cercetat in continuare in stare de libertate de procurorii DNA, a decis definitiv vineri Curtea de Apel Bucuresti, potrivit agentiei Agerpres. Acesta a sustinut, la iesirea din tribunal, ca este bolnav de cancer de prostata. Intrebat de ziaristi de unde are bani pentru o operatie costisitoare in strainatate, Nicusor Constantinescu a precizat ca are “firme, societati, dividende, si bani” care figureaza oficial in declaratia sa de avere.

In opinia sa, vinovat pentru problemele pe care le are cu justitia este “regimul Traian Basescu”: “Pai cine conduce Romania , in ultimii zece ani, nu e regimul Traian Basescu”, care a lansat aceasta “inchizitie publica in care dusmanii politici sunt urmariti, anchetati”.

Presedintele CJ Constanta a precizat ca este programat la “Institutul Mina Minovici, la Sf Ion, pentru o reconfirmare a diagnosticului”, dupa care va cere voie sa plece din tara pentru a se opera “de urgenta”.

Dupa terminarea procesului, Nicusor Constantinescu a amenintat ca se va “indrepta impotriva acestor procurori” care l-au pus sub acuzatie si va cere “daune interese”.

Liderul PSD a pledat din nou pentru modificarea legislatiei anticorputie, in conditiile in care, argumenteaza el, “nu poti invoca siguranta nationala pentru o gaina care a sarit gardul”.

Curtea de Apel a respins contestatia DNA si a mentinut o decizie a Tribunalului Bucuresti de saptamana trecuta, prin care Nicusor Constantinescu a fost lasat in libertate, sub control judiciar, intr-un dosar in care este acuzat de abuz in serviciu.

De asemenea, instanta a decis eliberarea din arest a directorului Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta, Adrian Gambuteanu, cercetat in acelasi dosar.

Potrivit DNA, in perioada 2011 – 2013, Nicusor Constantinescu a refuzat in mod repetat sa puna la dispozitia auditorilor Curtii de Conturi documentele si informatiile solicitate, impiedicand astfel efectuarea a trei controale incluse in programul de activitate al acestei institutii.

Controlul care urma sa se desfasoare in cursul anului 2012 a fost impiedicat cu motivatia ca nu exista acordul presedintelui CJ Constanta, refuz mentinut cu prilejul solicitarilor repetate formulate de auditorii publici ai Curtii de Conturi.

Controlul programat in cursul anului 2013 nu s-a putut efectua datorita dispozitiilor exprese ale presedintelui CJ Constanta, prin rezolutii aplicate pe referatele intocmite de RAJDP Constanta, fara a invoca vreun argument care sa justifice aceasta pozitie.

De asemenea, in perioada 2007-2014, presedintele CJ Constanta nu a respectat dispozitiile legale care il obligau sa procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 12 certificate de urbanism si a autorizatiilor de construire a unor centrale si generatoare eoliene, solicitate de doua societati comerciale, prin aceste actiuni producand un prejudiciu de aproximativ 30.000.000 euro.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.