Summit UE pe criza din Ucraina: Oficialii europeni au aplicat sanctiuni politice si economice Rusiei

Summit UE pe criza din Ucraina: Oficialii europeni au aplicat sanctiuni politice si economice Rusiei

by March 6, 2014 0 comments

8437-angela-merkel[1]Uniunea Europeana a decis sa suspende imediat negocierile cu Rusia pentru acordul privind vizele, a anuntat seful Consiliului European, Herman Van Rompuy, dupa o intalnire cu sefii de stat si de guvern din UE, anunta BBC. Premierul britanic, David Cameron, citat de Reuters, a anuntat ca masuri privind inghetarea activelor rusesti si interzicerea vizelor ar putea sa intervina rapid, daca Rusia nu face progrese pe calea dialogului cu Ucraina.

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a precizat ca, daca Rusia adopta noi masuri de destabilizare a Ucrainei, sunt posibile sanctiuni economice.

Van Rompuy a precizat ca liderii europeni au convenit asupra unei strategii progresive de sanctiuni, in trei etape, pentru a constrange Rusia sa “negocieze” o iesire din criza ucraineana.

De asemenea, a afirmat acesta, UE considera “ilegala” decizia parlamentului local din Crimeea de a cere integrarea in Rusia.

“Aceasta decizie a parlamentului din Crimeea este contrara constitutiei ucrainene si, in consecinta, ilegala”, a spus Van Rompuy, la finalul summitului extraordinar consacrat crizei din Ucraina.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<