Traian Basescu: Lipsa unui vot in Parlament pe un nou program de guvernare va prezenta un risc de atac la CCR

Traian Basescu: Lipsa unui vot in Parlament pe un nou program de guvernare va prezenta un risc de atac la CCR

by March 4, 2014 0 comments

traian-basescu-am-invatat-sa-nu-mai-cred-in-politicieni-94992[1]Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că forţarea unui vot în Parlament pentru noul Guvern fără modificarea programului de guvernare produce riscul atacării la CC de către 50 de parlamentari – “ceea ce se va întâmpla” – şi al unui conflict constituţional Preşedinţie-Parlament. “Nu se poate continua cu un program în care este menţionat USL, când USL nu mai este la guvernare”, a spus Băsescu.

Potrivit preşedintelui, forţarea unui vot fără modificarea programului de guvernare are riscuri: 1. să fie atacată la CC de 50 de membri ai Parlamentului, ceea ce se va întâmpla, şi 2. declanşarea conflictului între Preşedinţie şi Parlament.

Băsescu a spus că, în cazul asumării răspunderii Guvernului pe programul de guvernare, chiar dacă se depune moţiunea de cenzură, nu aşteaptă votul pe aceasta, ci va numi imediat miniştrii.

Preşedintele Băsescu a susţinut că, dacă nu se va asuma răspunderea Guvernului pe programul de guvernare, atunci “va exista atacarea la CC, şi va trebui să aştepte până când se pronunţă Curtea.

“Dacă nu procedăm aşa (asumarea răspunderii – n.r.), va fi imposibilă instalarea Guvernului în noaptea aceasta. Va exista atacarea la Curtea Constituţională şi va trebui să aştept până se pronunţă Curtea Constituţională asupra hotărârii. Nu este nicio contradicţie, nu voi aştepta în niciun caz un eventual efect al unei moţiuni de cenzură pe asumarea răspunderii pe program, voi valida miniştrii în noaptea asta. Dar, dacă nu se trece prin asumare programul, sunt obligat să aştept până Curtea Constituţională se pronunţă pe un eventual atac al hotărârii la CC. Cred că drumul de urmat este acesta”, a afirmat şeful statului.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<