Victor Ponta: Atat eu cat si guvernatorul BNR consideram ca Misu Negritoiu are pregatirea profesionala pentru a conduce ASF

Victor Ponta: Atat eu cat si guvernatorul BNR consideram ca Misu Negritoiu are pregatirea profesionala pentru a conduce ASF

by March 26, 2014 0 comments

victor-ponta-premier[1]Premierul Victor Ponta a declarat, dupa ce s-a intalnit miercuri cu Mugur Isarescu, ca atat el cat si guvernatorul Bancii Nationale considera ca Misu Negritoiu are pregatirea profesionala si profilul necesar pentru a prelua conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara. La intalnirea de la sediul BNR au mai participat Misu Negritoiu, fostul director general al ING Bank Romania, si ministrul Finantelor, Ioana Petrescu.

“Pentru conducerea ASF consideram, alaturi de guvernatorul BNR, ca dl Negritoiu are pregatirea profesionala si profilul necesar pentru a face si a duce la bun sfarsit un asemenea proiect”, a spus Ponta, adaugand ca fostul director ING “in orice varianta va castiga mai putin decat la banca la care lucreaza acum”.

Marti, premierul a anuntat ca va prezenta propunerea pentru conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) dupa ce va avea o discutie cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, programata pentru miercuri dimineata.

“Mai am o discutie maine dimineata cu domnul guvernator si vom anunta propunerea”, a spus Ponta, marti, la Parlament. Luni, premierul Victor Ponta a declarat ca PSD, UNPR, PC si UDMR vor avansa, marti, o propunere comuna pentru sefia ASF, el aratand ca va avea o discutie in prealabil si cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, pe aceasta tema.

“In ceea ce priveste alte institutii aflate in subordinea Parlamentului, am hotarat impreuna sa declansam procedura in cadrul Parlametului pentru numirea unui nou presedinte la ASF”, a spus Ponta, dupa reuniunea liderilor coalitiei guvernamentale.

Intrebat pe cine sustine la presedintia ASF si daca Misu Negritoiu este o varianta, Ponta a raspuns: “Urmeaza sa am o discutie azi sau maine cu guvernatorul BNR, domnul Isarescu, si marti grupurile PSD, UNPR, PC si UDMR vom avea o propunere comuna”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.