Vladimir Putin s-a plans la Angela Merkel de blocata impusa Transnistriei de Ucraina si Republica Moldova

Vladimir Putin s-a plans la Angela Merkel de blocata impusa Transnistriei de Ucraina si Republica Moldova

by March 31, 2014 0 comments

imagesCAA0ENBOPresedintele Rusiei, Vladimir Putin, a denuntat luni “blocada” impusa Transnistriei, intr-o convorbire telefonica cu cancelarul german Angela Merkel, scrie AFP. Putin a sunat-o pe Angela Merkel pentru a sublinia necesitatea unei reforme constitutionale in Ucraina si pentru a critica “blocada” impusa Transnistriei.

Astfel, seful Federatiei Rusiei “a subliniat necesitatea unei reforme constitutionale care sa garanteze interesele legitime ale locuitorilor tuturor regiunilor din Ucraina”, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

In ceea ce priveste Transnistria, Putin a subliniat necesitatea unor masuri care sa permita “ridicarea blocadei de facto a acestei regiuni” si cautarea unei solutii “juste” pentru aceasta regiune separatista rusofona a Moldovei.

Acest subiect a fost evocat de Vladimir Putin si in cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul sau american Barack Obama, si care a avut ca subiect propunerea SUA de a pune capat crizei din Ucraina.

Site-ul presedintiei ruse arata, referitor la aceeasi convorbire, ca Putin s-a plans de “blocada” instituita de Ucraina asupra Transnistriei, subliniind ca Rusia sustine rezolvarea conflictului transnistrean in formatul consacrat 5+2. In comunicatul Casei Albe nu se face nici o referire la Transnistria.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.