PE recomanda blocarea fondurilor europene pentru Bulgaria din cauza coruptiei generalizate

PE recomanda blocarea fondurilor europene pentru Bulgaria din cauza coruptiei generalizate

by April 3, 2014 0 comments

FRANCE-EU-EP-PARLIAMENT-VOTE-ENERGYParlamentul European a adoptat o recomandare in care cere Comisiei Europene “sa ia in considerare in mod serios” posibilitatea blocarii fondurilor europene pentru Bulgaria, informeaza presa bulgara, preluate de Agerpres. Marti, presedintele Parlamentului European Martin Schulz a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca, daca respectiva decizie va fi adoptata, ea nu este obligatorie din punct de vedere legal si prin urmare nu va conduce la blocarea imediata a fondurilor, aminteste BTA.

Intr-un raport privind implementarea bugetului UE pentru anul financiar 2012, raportorul german Markus Pieper ( Partidul Popular European, PPE) a propus textul in cauza, care a fost adoptat joi dupa aprobarea preliminara de catre Comisia pentru Control Bugetar din Parlamentul European.

“Lipsa progresului”, “coruptia larg raspandita si dificultatea in delegarea responsabilitatii si corectarea greselilor”, acestea au fost cateva dintre concluziile raportului realizat de Comisia Europeana in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare privind Bulgaria, publicat in luna ianuarie.

Ca urmare, Parlamentul European a sugerat CE sa “adopte o pozitie decisiva” si “sa analizeze in mod serios daca utilizarea fondurilor europene este posibila in aceste conditii”.

Ingeborg Graessle, coordonatorul grupului PPE in Comisia pentru Control Bugetar, a declarat in cadrul unei conferinte de presa la Bruxelles ca Bulgaria risca sa piarda fondurile europene daca “nu exista reforme si progres”, a relatat agentia de stiri Focus.

“Problema este ca exista o lipsa de cultura politica in Bulgaria, care este un rezultat direct al celor 50 de ani de comunism. Trebuie sa construim un sistem politic”, a mai spus Ingeborg Graessle.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.