Senatorul PSD Marius Isaila, urmarit penal pentru trafic de influenta

Senatorul PSD Marius Isaila, urmarit penal pentru trafic de influenta

by April 4, 2014 0 comments

imagesCAPGN3SYSenatorul PSD Marius Ovidiu Isaila este urmarit penal sub acuzatia de trafic de influenta si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, anunta Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat. Procurorii afirma ca exista “indicii rezonabile” potrivit carora, in prima parte a anului 2012, Marius Isaila, la acel moment sef serviciu in Ministerul Finantelor Publice, si Ene Cristian Stefan, “au convenit sa intervina in vederea blocarii controlului efectuat de catre A.N.A.F., la firma unui denuntator care le-a solicitat ajutorul in acest sens”.

Senatorul PSD de Dambovita Marius Ovidiu Isaila s-a prezentat vineri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), el fiind insotit de un avocat.

Potrivit procurorilor, Marius Isaila si Cristian Stefan Ene i-au cerut suspectului Cristescu Catalin suma de 200.000 euro, sustinand ca vor interveni pe langa functionarii ANAF. Catalin Cristescu a transmis solicitarea catre denuntator, care a remis suma pretinsa in mai multe transe. Astfel, o suma de 20.000 euro urma sa ii revina suspectului Cristescu Catalin, iar restul de 180.000 euro au fost remisi mai departe lui Isaila Marius Ovidiu si Ene Cristian Stefan.

Dupa remiterea sumei de 200.000 euro, deoarece controlul continua, suspectul Cristescu Catalin le-a transmis celorlalti doi suspecti nemultumirea si ingrijorarea denuntatorului, potrivit sursei citate. Acestia au pretins o noua suma, respectiv 150.000 euro, platibili in mai multe transe, pretinzand ca este vorba de un nou control.

In cursul anului 2013, in luna august, Marius Isaila si Cristian Stefan Ene i-au cerut lui Cristescu Catalin suma de 20.000 euro pentru a interveni pe langa diferiti functionari publici, pentru a-l ajuta sa promoveze concursul ce urma sa aiba loc in toamna anului 2013, pentru ocuparea unei functii de inspector in cadrul ANAF – Directia Generala Antifrauda Fiscala.

In acelasi scop, pentru a realiza interventii pe langa diferiti functionari publici si decizionali din structurile de resort – in vederea favorizarii suspectului Cristescu Catalin la concursul ce a avut loc la data de 29.03.2014 pentru ocuparea unor functii in cadrul ANAF, Directia Generala Antifrauda Fiscala – Marius Ovidiu Isaila, prin intermediul lui Ene Cristian Stefan, i-a pretins o noua suma, in cuantum tot de 20.000 euro.

Dupa remiterea celor 20.000 de euro de catre Cristescu Catalin, suspectul Marius Ovidiu Isaila, pentru a ascunde primirea banilor, “a instigat la intocmirea unui fals contract de imprumut, intre suspectii Ene Cristian Stefan si Cristescu Catalin”.

In cauza era dispusa efectuarea urmaririi penale si fata de:
ENE CRISTIAN STEFAN ¬ in prezent consilier parlamentar, fata de care exista indicii rezonabile ca a savarsit 2 infractiuni concurente de trafic de influenta (2 acte materiale), ambele in forma continuata;
CRISTESCU CATALIN, la data faptelor comisar la Garda Financiara, structura centrala, fata de care exista indicii rezonabile ca a savarsit infractiunea de trafic de influenta, in forma continuata;

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.