SUA ar putea modifica dispozitivele militare din Europa

SUA ar putea modifica dispozitivele militare din Europa

by April 9, 2014 0 comments

imagesCA4DEXCNStatele Unite ar putea modifica dispozitivul militar american din Europa din cauza acţiunilor Rusiei în Ucraina, avertizează un oficial de la Departamentul american al Apărării, citat de AFP.”Acţiunile ruse în Europa şi în zona Eurasia ar putea conduce Statele Unite să reexamineze dispozitivul militar şi necesităţile în privinţa deplasărilor viitoare de trupe, a exerciţiilor militare şi antrenamentelor în regiune”, a declarat Derek Chollet, consilier al Pentagonului responsabil de Securitatea Internaţională.

“Statele Unite nu doresc confruntarea cu Rusia”, a dat asigurări Chollet în faţa membrilor Comisiei Forţelor Armate a Camerei Reprezentanţilor.

Derek Chollet nu a oferit detalii despre reexaminarea dispozitivului militar american.

Referindu-se la “intervenţia militară ilegală a Rusiei în Ucraina”, Chollet a precizat că aceste acţiuni modifică “peisajul de securitate în Europa”, fiind o sursă de instabilitate la frontierele NATO.

Ocuparea sediilor administraţiilor regionale din estul Ucrainei este “foarte îngrijorătoare”, a adăugat Chollet, apreciind că eventuale acţiuni ruse în estul Ucrainei “ar fi în mod clar o escaladare foarte gravă a crizei”.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.