SUA si UE pregatesc a treia etapa de sanctiuni la adresa Rusiei. Sunt vizate companiile energetice

SUA si UE pregatesc a treia etapa de sanctiuni la adresa Rusiei. Sunt vizate companiile energetice

by April 9, 2014 0 comments

barack-obama1[1]Statele Unite si Uniunea Europeana se pregatesc sa loveasca in bancile si in companiile energetice si miniere rusesti in cazul in care Rusia invadeaza teritoriul Ucrainei, transmite EU Observer. Secretarul de stat american John Kerry a discutat marti cu senatorii americani, folosind termeni duri pentru a descrie evenimentele din ultimele zile din regiunile est-ucrainene Donetsk, Harkov si Luhansk.

“Tot ceea ce am vazut in ultimele 48 de ore de la provocatori si agenti rusi care opereaza in estul Ucrainei ne spune ca au fost trimisi acolo decizi sa straneasca haos. (…) Aceste eforturi sunt pe atat de stangace cat sunt transparente”, a declarat Kerry.

Potrivit oficialului america, “nimeni nu ar trebui sa se lase pacalit, si crede-ma, nimeni nu este pacalit de ceea ce ar putea fi un pretext conceput pentru o interventie militara precum cea pe care am vazut-o in Crimeea”.

Seful diplomatiei americane a adaugat ca “Statele Unite si aliatii nostri (UE – n.red.)nu va ezita sa foloseasca instrumentele secolului al XXI-lea pentru a face Rusia responsabila pentru comportamentul sau de secol XIX”, notand ca “sunt pe masa sanctiuni noi dure pentru cei care orchestreaza aceasta actiune si pentru sectoare cheie ale economiei ruse, in energie, zona bancara, minerit”.

Comisia Europeana ii va informa miercuri, la Bruxelles, pe ambasadorii statelor UE cu privire la pregatirile pentru ceea ce Uniunea Europeana numeste “etapa a treia” a sanctiunilor.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<