Traian Basescu: Federatia Rusa este un element de destabilizare a regiunii

Traian Basescu: Federatia Rusa este un element de destabilizare a regiunii

by April 23, 2014 0 comments

traian-basescu-citat-la-judecatoria-sectorului-5-in-procesul-cu-mugurel-surupaceanu-93900[1]Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că Federaţia Rusă este “un element de destabilizare a regiunii”. Preşedintele a subliniat că relaţia României cu Rusia funcţionează şi se comunică, deşi “nu ne pupăm”.”Sunt dezamăgit de acţiunile din regiune ale Federaţiei Ruse. Federaţia Rusă este un element de destabilizare a regiunii. Şi nu o spun numai legat de Crimeea, am spus-o legat şi de Nagorno-Karabah şi de Osetia de Sud, şi de Transnistria. Dar continuă cu destabilizarea în estul Ucrainei. Toate aceste conflicte regionale sunt ca o salbă de insecuritate în jurul Mării Negre. pe de altă parte, mai au o caracteristică: pot fi rezolvate de la Moscova”, a spus Băsescu.

Preşedintele a mai subliniat că şi-a dorit întotdeauna o relaţie corectă cu Rusia.

“Eu mi-am dorit tot timpul o relaţie corectă cu Federaţia Rusă, dar pentru ca relaţia să fie corectă, trebuie să acceptăm şi unii şi alţii realitatea. Eu aşa văd lucrurile. Nu poate să mă convingă nici MAE rus, nici preşedintele Putin, nici premierul Medvedev, că Rusia este un purtător de ramuri de măslin, de ramuri de pace. Nu, Rusia egenerează conflicte şi instabilitate regională”, a mai spus Băsescu.

Întrebat dacă România mai are canale de comunicare cu Rusia directe, Băsescu a răspuns: “Sigur că da. Anul trecut s-a semnat la nivel de Consiliu de Securitate un acord de cooperare pe anti-terorism. Deci, relaţia funcţionează, la nivelul la care funcţionează. Nu ne pupăm, dar nu înseamnă că relaţia este ruptă. Avem ambasadele, le utilizăm pentru a tranmiste mesaje”.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.