Tribunalul Bucuresti: Mircea Diaconu poate candida la europarlamentare

Tribunalul Bucuresti: Mircea Diaconu poate candida la europarlamentare

by April 6, 2014 0 comments

mircea-diaconu-silviu-matei[1]Tribunalul Bucuresti a admis, sambata, contestatia lui Mircea Diaconu privind candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare, dupa ce Biroul Electoral Central i-a respins candidatura. Decizia nu este definitiva, ea putand fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti, informeaza Mediafax. Hotararea TB va putea fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care va da o decizie definitiva in cel mult doua zile de la inregistrarea cererii, dar nu mai tarziu de 15 aprilie.

Mircea Diaconu, la Antena 3: “Va fi foarte clar un recurs. In mod sigur. Am vazut energia pe care o avea reprezentanta ANI”, a spus acesta, mentionand ca, practic, orice intervenient poate face recurs, potrivit Agerpres.

Biroul Electoral Central a precizat ca nu va ataca decizia Tribunalului. “Legislatia in vigoare prevede ca apel la deciziile instantei face orice persoana interesata. Niciodata BEC nu a facut apel la deciziile favorabile sau nefavorabile emise de instante ca urmare a atacarii deciziilor BEC in instanta. Daca priviti la istoria din 2009, istorie recenta, a existat o decizie a Curtii de Apel in 2009 prin care un partid a fost repus pe buletinul de vot. La fel BEC nu a facut apel atunci la decizia instantei”, a declarat sambata, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet.

UPDATE 3: ANI va ataca decizia Tribunalului Bucuresti. Agentia Nationala de Integritate (ANI) va ataca decizia Tribunalului Bucuresti de admitere a contestatiei lui Mircea Diaconu, a confirmat sambata, pentru Agerpres, presedintele ANI, Horia Georgescu.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<