Vladimir Putin pierde alegerile locale din Siberia

Vladimir Putin pierde alegerile locale din Siberia

by April 7, 2014 0 comments

imagesCAHX08GXPartidul Comunist rus, sustinut de opozitie, a obtinut o victorie in alegerile pentru Primaria Novosibirsk, al treilea cel mai important oras din Rusia, invingand partidul aflat la putere al lui Vladimir Putin, potrivit rezultatelor publicate luni, citate de Mediafax. Deputatul comunist Anatoli Lokot a obtinut 43,75% din voturile exprimate, iar primarul interimar Vladimir Inatkov 39,57%, candidatul Rusiei Unite, formatiunea presedintelui rus, a anuntat Comisia electorala a orasului din Siberia.

“Am creat o situatie unica in Rusia, printr-o uniune a opozitiei care a permis invingerea Rusiei Unite”, si-a exprimat satisfactia Lokot, in varsta de 55 de ani, citat de site-ul Partidului Comunist rus.

Lokot a primit sprijinul deputatului de opozitie Ilia Ponomarev, unul dintre liderii miscarii de protest fara precedent care a avut loc inainte de revenirea lui Vladimir Putin la Kremlin in 2012.

Alegerile municipale anticipate au fost convocate dupa demisia lui Vladimir Gorodetki, membru al partidului aflat la putere, care a condus orasul cu 1,5 milioane de locuitori timp de 14 ani, numit viceguvernator la inceputul anului.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.