Gazprom: Contractul cu China va influenta pretul gazelor pentru Europa

Gazprom: Contractul cu China va influenta pretul gazelor pentru Europa

Gazprom: Contractul cu China va influenta pretul gazelor pentru Europa

by May 23, 2014 0 comments

Gigantul rus Gazprom se asteapta ca mega-contractul in valoare de 400 de miliarde de dolari semnat cu China sa influenteze pretul gazelor in Europa, accentuand competitia dintre Europa si Asia pentru gazele rusesti, a declarat vineri seful Gazprom, Alexei Miller, prezent la Forumul Economic International de la Sankt petersburg, transmite Itar-Tass.

Potrivit CEO-ul Gazprom, contractul semnat cu compania chineza CNPC (China’s National Petroleum Corporation) care prevede livrarea a 38 de miliarde metri cubi de gaz rusesc catre China timp de 30 de ani, este cel mai bun contract pe care compania l-a castigat pana acum.

Miller a mai precizat ca gazul va fi livrat printr-un gazoduct estic la un pret care nu este facut public din ratiuni de confidentialitate. Seful companiei a dezvaluit totusi ca in contract sunt cuprinse intelegeri pentru preturi preferentiale.

Pe de alta parte, ministrul rus al Energiei Alexander Novak a confirmat vineri pentru postul Rossiya 24TV, potrivit Itar-Tass, ca pretul este de aproape 350 dolari pentru mia de metri cubi.

“Da, acestea sunt preturile apropiate de cele din contract”, a declarat Novak, raspunzand unei intrebari privind datele anuntate in mass media, care vorbeau de un pret de circa 350 dolari pentru mia de metri cubi.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.