Calin Popescu Tariceanu: Traian Basescu, premier, un pericol mortal

Calin Popescu Tariceanu: Traian Basescu, premier, un pericol mortal

Calin Popescu Tariceanu: Traian Basescu, premier, un pericol mortal

by May 22, 2014 0 comments

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a avertizat, joi, într-o conferință de presă, pe liberali că instalarea lui Traian Băsescu în funcția de premier după terminarea mandatului de președinte reprezintă un “pericol mortal” și că trebuie creat un larg front anti-Băsescu.

“Băsescu are planuri foarte interesante, după ce își încheie mandatul prezidențial, a anunțat sus și tare că vrea să ajungă și prim-ministru. Eu cred că obligația noastră, a celor care avem o anumită experiență politică și vedem politica altfel, adică vedem politica realizată în jurul unui mare proiect național pentru români, nu o politică a conflictului permanent, al dezbinării și al urii, a răzbunării, așa cum a promovat-o Băsescu, trebuie să facem în așa fel încât să constituim încă din acest moment un larg front împotriva lui Băsescu pentru a nu-i permite revenirea după încheierea mandatului în politică, în poziții de decizie”, a declarat Tăriceanu.

El a adăugat că unificarea dreptei în jurul lui Băsescu ar reprezenta un pericol mortal pentru PNL.

“Acest front anti-Băsescu cred că este unul dintre cele mai puternice lucruri care trebuie realizate în următoarea perioadă: să-l împiedicăm să-și promoveze candidatul propriu și servil în funcția de președinte al României și să-l împiedicăm să-și realizeze planurile de a ajunge prim-ministru printr-o așa zisă unificare a dreptei. Unificarea dreptei cu domnul Băsescu prim-ministru ar reprezenta pentru PNL, și subliniez foarte apăsat acest lucru, un pericol mortal. Pentru că domnul Băsescu nu și-a abandonat planurile pe care le-a avut în 2005-2006 de a absorbi PNL, de a-l distruge, vă aduceți aminte acțiunile lui foarte frumos ambalate la vremea respectivă, tot sub sloganul ‘haideți să unim dreapta’, dar el avea nevoie de un partid puternic care să-l susțină în funcția lui prezidențială”, a spus Tăriceanu.

De asemenea, el a ținut să-i avertizeze pe liberali că trebuie să se ferească de acest pericol și să aibă grijă deoarece Băsescu știe să vină cu propuneri atractive.

“Vreau să avertizez pe toți colegii mei liberali că acesta este pericolul major de care trebuie să se ferească în perioada următoare. Băsescu știe să fie cuceritor, vine cu propuneri care sunt de multe ori atractive. Trebuie să se gândească foarte mult la ce reprezintă Băsescu, la ce a reprezentat el în politica românească și cred că moștenirea cea mai de preț pe care noi la liberali o avem este să ducem mai departe valorile liberalismului în România și spiritul care a caracterizat PNL de la înființare”, a mai spus președintele Senatului.

Tăriceanu a declarat joi, într-o conferință de presă la Satu Mare, că acceptă propunerea președintelui PNL Satu Mare, Adrian Ștef, de a se înscrie în organizația municipală a PNL și de a redeveni astfel membru al formațiunii liberale. “Ideea de a reveni în PNL este ideea la care m-am gândit și mă frământă de multă vreme. Vă spun sincer că nu stau pe gânduri și accept”, a spus Tăriceanu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.