Catalin Ivan: O nouă suspendare a lui Traian Băsescu este puţin probabilă, nu ar avea sens

Catalin Ivan: O nouă suspendare a lui Traian Băsescu este puţin probabilă, nu ar avea sens

by May 7, 2014 0 comments

catalin-ivan-300x240[1]Este puţin probabilă o nouă suspendare a preşedintelui, deşi Traian Băsescu ar merita suspendat în fiecare zi pentru încălcările Constituţiei. O spune la RFI purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan. El consideră că o nouă suspendare nu are sens, pentru că ţara are nevoie de stabilitate.

Pentru Cătălin Ivan, schimburile dure de replici dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta sunt regretabile: “Este categoric o situaţie regretabilă. Avem un preşedinte care încalcă grav Constituţia, care atacă practic democraţia din acest stat şi chiar statul de drept, despre care vorbeşte de atât de multe ori“.

Întrebat dacă premierul Ponta nu greşeşte răspunzându-i preşedintelui Băsescu, purtătorul de cuvânt al PSD a răspuns: “Nu avem altă variantă decât să sancţionăm derapajele de la democraţie şi încălcările Constituţiei. Am putea să le ignorăm şi multă lume ne spune să nu-l luăm în seamă pe Traian Băsescu, pentru că mai are foarte puţin până îşi încheie mandatul“.

În opinia lui Cătălin Ivan, “este puţin probabilă o nouă suspendare, deşi Traian Băsescu ar merita suspendat în fiecare zi pentru încălcările Constituţiei. În schimb, asta ar însemna să ducem ţara din nou într-o criză politică, să mergem din nou la referendum, să chemăm din nou oamenii la vot, oameni care oricum vin în noiembrie şi vor sancţiona regimul lui Traian Băsescu şi practic vor sancţiona pe orice candidat va susţine acesta. O nouă suspendare din punctul meu de vedere nu are sens, acum avem nevoie de stabilitate, economia merge din ce în ce mai bine, nu putem să punem în pericol rezultatele guvernării foarte bune de până acum“.

Întrebat ce rost mai are în acest caz sesizarea Curţii Constituţionale, Ivan a răspuns: “Avem nevoie de un punct de vedere mult mai obiectiv. Curtea Constituţională veghează la respectarea Constituţiei. Noi spunem că Traian Băsescu încalcă zilnic Constituţia. Noi spunem pe de o parte că el încalcă legea fundamentală a statului, el pe de altă parte şi susţinătorii săi spun că nu o încalcă. Singurul arbitru în acest conflict este Curtea Constituţională şi aşteptăm un punct de vedere de la aceasta“.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.