Crin Antonescu anunță că va PNL va face alianță cu orice partid de dreapta

Crin Antonescu anunță că va PNL va face alianță cu orice partid de dreapta

Crin Antonescu anunță că va PNL va face alianță cu orice partid de dreapta

by May 23, 2014 0 comments

“Eu vreau ca, din decembrie 2014, România să fie condusă de un guvern alcătuit şi condus de Klaus Iohannis. Dacă eu voi fi preşedintele României, nu eu îi voi face guvernul premierului. Eu cred că noi greşim punând problema “cu doamna X, cu domnul Y vreţi să faceţi”. Noi vrem să facem guvern cu cine putem face şi suntem convinşi că acceptă să facem în România aceste lucruri din proiect. Asta înseamnă pentru noi dreapta, ţinte pentru România. Nefiind un partid atât de puternic încât să pretindem că putem noi asuma preşedinte, majoritate guvernamentală, guvern, sigur că trebuie să ne aliem cu cineva. PNL e acuzat de către unii că îşi arogă un rol de lider al opoziţiei acum. Nu mi-am arogat niciodată acest titlu. Un lider de proiect pentru viitor, da”, a spus Antonescu.

“Şi partidul doamnei Udrea, şi partidul domnului Blaga, şi partidul domnului Ungureanu sunt un fel de resturi ale unui sistem de putere, regimului Băsescu, care s-a spart. Şi asta a fost victoria USL care nu s-a făcut degeaba. În calitate de oameni politici care putem privi spre viitor spre nişte ţinte comune, bineînţeles că discuţia e deschisă cu oricine. Despre asta trebuie să discutăm, nu că ne plac sau nu nişte oameni”, a mai spus Antonescu.

Liderul PNL a mai subliniat că PNL are “puţin apetit pentru o alianţă” de tipul USL sau DA.

“Avem extrem de puţin apetit spre o alianţă, aşa cum a fost USL, DA. Suntem perfect deschişi pentru orice formă de colaborare cu scop pragmatic politic pentru un asemenea program, pentru o majoritate, pentru un guvern, pentru succesul unui candidat prezidenţial”, a mai spus Antonescu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.