Crin Antonescu: Nu voi schimba procurorii sefi daca ajung presedinte

Crin Antonescu: Nu voi schimba procurorii sefi daca ajung presedinte

Crin Antonescu: Nu voi schimba procurorii sefi daca ajung presedinte

by May 19, 2014 0 comments

Crin Antonescu, a declarat vineri seara, la B1 TV, că nu ar schimba procurorii șefi, respectiv pe Tiberiu Nițu și Laura Codruța Kovesi, chiar daca a avut unele rezerve cu privire la numirea lor, dacă ar fi ales președinte.

„Nu i-aș schimba. Chiar dacă am avut rezerve la numirea lor, cu privire la modul în care s-a negociat, nu cred că o schimbare ar rezolva ceva, continuitatea trebuie să prevaleze. Aș încerca să merg pe formule care să fie generate de însuși corpul magistraților, să las propunerea la latitudinea CSM-ului în mare parte”, a declarat Antonescu, răspunzând unei întrebări.

De asemenea, întrebat dacă ar încerca să afle dacă populația ar fi deacord cu o altă formă de guvernământ, președintele PNL a răspuns: „Evident că o revenire la monarhie nu se poate face decât pe baza unui sprijin popular majoritar. E greu să gândești acest lucru ca posibil, dar eu am spus în urmă cu trei ani monarhia că nu e doar o amintire, ar putea fi și un proiect. Îl văd realizabil în momentul în care există un consens în idei din câmpul poliiic de a pregăti dezbaterea unei astfel de probleme”.

„Eu am o obsesie din 1990: insuficienta legitimitate în profunzime a republicii noastre. Noi suntem o republică în consecința întâmplărilor din 1947. Faptul că nu am avut un referendum explicit pe acest subiect, face pentru mine insuficient legimitată republica, nefiind rezultatul unui referendum liber, așa cum a fost în Italia sau Grecia”, a mai spus Crin Antonescu.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.