Dan Adamescu, urmarit penal pentru mita in dosarul judecatorilor

Dan Adamescu, urmarit penal pentru mita in dosarul judecatorilor

Dan Adamescu, urmarit penal pentru mita in dosarul judecatorilor

by May 22, 2014 0 comments

Omul de afaceri Dan Adamescu s-a prezentat joi la DNA, fiind citat de procurori dupa ce miercuri au fost facute perchezitii la locuinta si la sediile unor firme ale sale, in dosarul in care patru judecatori sunt acuzati ca ar fi luat mita pentru interventii in dosare de insolventa, transmite Mediafax.

Adamescu a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in jurul orei 10.15 si nu a dorit sa faca nicio declaratie.

Surse judiciare au declarat ca Dan Adamescu a fost citat sa se prezinte joi la DNA, fiind suspectat ca, pentru a obtine solutii favorabile in dosare, ar fi dat mita judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti pusi sub acuzare pentru coruptie.

Procurorii anticoruptie au facut miercuri perchezitii la locuinta si la firmele omului de afaceri Dan Adamescu, in cadrul unei anchete legate de cei patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti arestati pentru coruptie, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. Anchetatorii cauta documente la domiciliul lui Dan Adamescu, DNA avand suspiciuni ca acesta ar fi incercat sa rezolve ilegal problemele pe care le avea societatea Baumeister, au precizat pentru HotNews.ro surse juridicare. DNA a anuntat miercuri ca a efectuat “perchezitii domiciliare in 9 locatii – sedii ale unor societati comerciale – precum si la domiciliul unei persoane fizice, toate situate in Bucuresti. Precizam ca, in cauza se efectueaza urmarirea penala si fata de alte persoane, pe langa cei patru judecatori fata de care s-a dispus masura arestarii preventive, de catre Curtea de Apel Bucuresti”.

Patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti, acuzati de procurorii DNA ca au primit mita de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari, au fost arestati pentru 30 de zile, a decis marti Curtea de Apel Bucuresti.

Curtea de Apel Bucuresti a admis propunerea de arestare preventiva formulata de DNA pentru Ion Stanciu, Mircea Moldovan, Elena Roventa si Ciprian Sorin Viziru, judecatori la Tribunalul Bucuresti – Sectia VII civila, insa decizia nu este definitiva iar cei patru judecatori au facut contestatie.

Potrivit DNA, cei patru judecatori, personal sau prin intermediari, au pretins si primit de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata sume de bani, bunuri, servicii in scopul de a indeplini/a nu indeplini sau a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu ori pentru a-si exercita influenta pe langa magistratii judecatori, de la diverse instante din Bucuresti sau din tara, utilizand informatii detinute prin prisma atributiilor deduse judecatii, pe care le-au pus la dispozitia lichidatorilor judiciari implicati sau interesati in procedura insolventei unor societati comerciale.

Dan Grigore Adamescu, unul dintre romanii cu avere ce graviteaza in jurul miliardului de euro, este cel care controleaza ASTRA Asigurari, compania la care ASF a introdus administrator special. Adamescu mai detine ziarul Romania Libera, AXA Life Insurance, Unirea Shopping Center, Medien Holding (trustul care detine ziarul Romania Libera) si FC Otelul Galati prin intermediul companiei The Nova Group. Actionar la Baumeister (constructii), Mega Construct (energie), City Business Center, Modern Business Center, Rex, InterContinental si Pullman (industria hoteliera), dar si retailerul de electrocasnice MegaVision.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<