Dmitri Rogozin, la parada de 9 MAI de la Tiraspol: Independenţa Transnistriei este o problemă complicată. Dreptul la autodeterminare e mai presus de dreptul la integritate teritoriala

Dmitri Rogozin, la parada de 9 MAI de la Tiraspol: Independenţa Transnistriei este o problemă complicată. Dreptul la autodeterminare e mai presus de dreptul la integritate teritoriala

by May 9, 2014 0 comments

dmitri-rogozinVicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat, vineri, la Tiraspol că recunoaşterea independenţei Transnistriei este o “problemă complicată”, dar acest lucru “va depinde de evoluţia evenimentelor” în această regiune, relatează agenţia Novosti PRM, în pagina electronică.

Rogozin, care este şi reprezentantul special al preşedintelui rus Vladimir Putin în Transnistria, a declarat că “Rusia cunoaşte dorinţele transnistrenilor şi ţine cont de toate referendumurile care au avut loc în regiune, dintre care două au fost legate de integrarea în Rusia”.

Totuşi, în legătură cu recunoaşterea regiunii transnistrene, Rogozin a afirmat că aceasta este o “problemă complicată”. Potrivit vicepremierului rus, totul “va depinde de evoluţia evenimentelor”.

“În dreptul internaţional există prioritatea dreptului la integritate teritorială şi acestui fapt i se acordă o atenţie deosebită. Însă, atunci când există o ameninţare la adresa vieţii şi integrităţii cetăţenilor care locuiesc într-o regiune a ţării, dreptul la autodeterminare devine mai presus de dreptul la integritate teritorială. Aşa s-a întâmplat în Crimeea”, a declarat Rogozin.

El a subliniat că Rusia a fost şi va rămâne garantul păcii şi securităţii în regiune.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.