Octavian Bellu si Mariana Bitang si-au dat demisia din Comitetul Olimpic Roman

Octavian Bellu si Mariana Bitang si-au dat demisia din Comitetul Olimpic Roman

Octavian Bellu si Mariana Bitang si-au dat demisia din Comitetul Olimpic Roman

by May 30, 2014 0 comments

Octavian Bellu (antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastica) si antrenoarea Mariana Bitang si-au depus, vineri, demisiile din Comitetul Olimpic si Sportiv Roman prin e-mail, a declarat secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, citat de Mediafax.

“Bellu si Bitang au depus o cerere de demisie din cadrul COSR prin e-mail. Sunt membrii COSR ca persoane, nu din partea unei institutii. Sunt niste oameni recunoscuti, personalitati ale sportului. Decizia le apartine in totalitate, urmeaza a fi aprobate in Comitetul Executiv. Dar ieri. am avut doua sedinte ale Comitetului Executiv, nu vom putea face una si astazi. Nu au motivat in niciun fel aceaste demisii”, a declarat Dobrescu.

Oficialul COSR considera ca Bellu a digerat greu infrangerea de la presedintia institutiei, ceea ce a condus la aceasta decizie pripita in opinia sa. “Dupa ziua de ieri, este evident ca au digerat greu o infrangere. asta e adevarul. Eu cred insa ca sunt niste gesturi pripite. Nu cred ca se vor razgândi, eu nu cred nimic. Nu am calitatea asta. Dar speranta mea ca prieten al domnului Bellu, ca suntem foarte buni prieteni, eu ma asociez cu ceea ce a spus doamna Gabi Szabo, ca ar fi bine sa cugete. E o vorba desteapta. A fost pana la urma o competitie importanta, dar nu cred ca e bine sa trecem la acte din astea. A fost o competitie. Cred ca usor trecem prea in dramatic. Au fost niste alegeri libere, deschise, avem un presedinte, poate ca nu e cel la care se gandea domnul Bellu, dar nu cred ca s-a intamplat nimic. Cu tot respectul pentru dansii, lumea sportului este intacta”, a mai spus Dobrescu.

La putin timp dupa ce Alin Petrache a fost ales in functia de presedinte al COSR, Octavian Bellu a precizat ca isi va schimba atitudinea fata de Comitetul Olimpic Roman, o institutie in privinta careia are “mari indoieli”.

“Nu am de ce sa ma plang, asta a fost sa fie, au ales oamenii din sport pana la urma. Ma asteptam la acest rezultat, diferenta putea sa fie si mai mare. Nu vreau sa fac comentarii ca a fost sau nu un vot politic. Se stia insa de ieri, din mass-media, cam cine va castiga aceste alegeri. Nu este vorba de o strategie castigatoare, pentru ca ele s-au asemanat. In alte parti, sef la Comitetul Olimpic este un fost mare campion, un om care a adus medalii pentru tara sa, la noi s-a votata insa pentru partea de management. “Relatia mea cu COSR se va schimba. E o institutie in privinta careia am mari indoieli!” – Octavian Bellu, imediat dupa alegerile de la COSR.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.