Șase aeronave de luptă canadiene aterizeaza miercuri la Câmpia Turzii – MApN

Șase aeronave de luptă canadiene aterizeaza miercuri la Câmpia Turzii – MApN

by May 7, 2014 0 comments

avioane-rusestiȘase aeronave de luptă de tip CF-18 Hornet ale Forțelor Regale Aeriene ale Canadei, împreună cu personal navigant și tehnic, sosesc miercuri, în jurul orei 17,00, la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, informează un comunicat de presă al MApN remis AGERPRES.

Militarii canadieni vor participa la exerciții și activități de pregătire în comun cu militarii români.

Canada anunța pe 29 aprilie că șase avioane CF-18 ale aviației sale vor fi trimise pentru a susține operațiunile NATO din Europa de Est și vor fi staționate în România, potrivit CBC/Radio-Canada.

”Ca răspuns la cererea NATO de a sprijini securitatea noastră colectivă și de a demonstra solidaritatea noastră cu poporul din Ucraina, vom desfășura șase avioane CF-18 în Europa”, a declarat ministrul canadian al Apărării, Rob Nicholson. Ministrul a precizat că avioanele decolează de la Bagotville (Quebec) și vor avea baza în România, urmând să participe la misiuni de monitorizare și de antrenament.

Pe 30 aprilie, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a avut o convorbire telefonică cu omologul său canadian, Robert Nicholson, cei doi miniștri stabilind de comun acord organizarea unor exerciții militare la nivelul Forțelor Aeriene.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.