Șeful NATO în Europa: Rusia NU va INVADA Ucraina. Putin isi poate atinge obiectivele sustinind miscarile SEPARATISTE

Șeful NATO în Europa: Rusia NU va INVADA Ucraina. Putin isi poate atinge obiectivele sustinind miscarile SEPARATISTE

by May 6, 2014 0 comments

slavianskComandantul suprem al Forțelor aliate NATO în Europa (SACEUR), generalul american Philip Breedlove, a afirmat luni că trupele ruse nu vor pătrunde în estul Ucrainei și a atras atenția că președintele Vladimir Putin poate să își atingă obiectivele prin alte mijloace, potrivit Reuters, conform Agerpres.

În cursul unei conferințe desfășurate în capitala Canadei, Ottawa, generalul Breedlove a mai spus că este convins că în Ucraina se află membri ai forțelor speciale ruse care pun la cale tulburări. Însă, a adăugat el, este prea devreme pentru a spune dacă aceste forțe sunt responsabile de distrugerea săptămâna trecut a trei elicoptere în estul Ucrainei, așa cum consideră unii dintre liderii de la Kiev.

Rusia a mobilizat mii de soldați la frontiera cu Ucraina, alimentând temerile unei intervenții în țara vecină pentru a proteja populația rusofonă.

Generalul Philip Breedlove a recunoscut că, până în urmă cu o săptămână, considera că, probabil, Rusia va trimite trupe în sudul Ucrainei pentru a securiza astfel drumul spre Crimeea, anexată în martie, înainte de a avansa până la Odesa.

Luni, el a explicat că și-a schimbat părerile. ‘În prezent, aș spune că nu este cel mai probabil. Putin își poate atinge obiectivele în estul Ucrainei fără să treacă granița cu trupele sale. Cred că este mult mai probabil ca (Putin) să continue ceea ce face, să discrediteze (guvernul ucrainean), să provoace tulburări și să deschidă calea unei mișcări separatiste’, a declarat șeful trupelor NATO.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<