Traian Băsescu: Dreapta trebuie să aibă un prezidentiabil până în iulie

Traian Băsescu: Dreapta trebuie să aibă un prezidentiabil până în iulie

by May 1, 2014 0 comments

traian-basescu-am-invatat-sa-nu-mai-cred-in-politicieni-94992[1]Prezidenţiabilul PDL, Cătălin Predoiu, este cotat cu şanse mici de preşedintele Traian Băsescu de a ajunge în turul doi al alegerilor prezidenţiale, acesta afirmând, intr-o emisiune la B1 Tv, că Vasile Blaga se va debarasa de el după ce va vedea scorul de la europarlamentare. Basescu l-a catalogat pe liderul PDL drept o “uriaşă dezamăgire”. Şeful statului a precizat, joi, că dreapta trebuiE sa aiba un candidat unic la prezidentiale care trebuie stabilit in luna iunie pentru a avea sanse in fata candidatului PSD.

“Este clar că dreapta, după europarlamentare, trebuie să ia decizia foarte importantă de a avea un singur candidat la prezidenţiale. Mi-aş dori ca ei să se strângă, să stabilească nişte criterii în cursul lunii iunie şi din iulie să meargă cu un candidat”, a spus la B1TV preşedintele Băsescu, adăugând că, dacă vor dori partidele de dreapta, se va întâlni cu ele pentru a discuta.

Şeful statului a mai spus că fiecare partid are şansa să demonstreze la alegerile europarlamentare ce poate, dar după „ce se vor dumiri”, vor vedea care este capacitatea partidului de a aduce voturi.

„Este o glumă soluţia mergem fiecare şi care ajunge în turul doi va fi susţinut. Electoratul nu se va muta peste noapte, se va muta electoratul anti-PSD, dar nu tot electoratul, atunci şansele candidatului dreptei vor scădea. Numai dacă e necesar mă voi implica în procesul de coagulare”, a afirmat Traian Băsescu.

Preşedintele l-a atacat pe preşedintele PDL, Vasile Blaga, despre care a spus că „este o uriaşă dezamăgire” şi că acesta se va debarasa de „prezidenţiabilul Băsescu” după europarlamentare.

„Vasile Blaga, dacă va avea un eşec şi nu va realiza acei 20%, va fi în stare să caute orice soluţie pentru a se spăla de eşec. De aceea l-a promovat timpuriu pe Predoiu, va căuta soluţii din astea radicale, se va debarasa de Predoiu, eu sper să se trezească”, a spus şeful statului.

” Blaga e o uriașa dezamăgire pentru mine”, a continuat Basescu.

Presedintele a declarat ca va incerca sa uneasca dreapta dupa europarlamentare, dar nu e sigur de reusita.

“Dacă voi discuta serios, voi discuta cu președinții acestor partide, dacă vor o discuție. Mi-aș dori foarte mult ca ei să stabilească niște criterii, în iulie, și să spună care e candidatul dreptei. Trebuie creat acest mediu politic în România, stânga-dreapta.

Fiecare crede ca are candidatul care poate ajunge în turul doi, după europarlamentare se vor dumiri. Procentele vor reflecta capacitatea partidului de a aduce voturi, prezidențialele sunt similare unui vot de listă”, a explicat șeful statului.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<