Traian Basescu, la Bruxelles. Un dineu al sefilor statului din UE dupa alegeri

Traian Basescu, la Bruxelles. Un dineu al sefilor statului din UE dupa alegeri

Traian Basescu, la Bruxelles. Un dineu al sefilor statului din UE dupa alegeri

by May 27, 2014 0 comments

Presedintele Traian Basescu va pleca marti la Bruxelles, unde va participa la dineul de lucru al sefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene, in formatul Consiliului European, anunta Administratia Prezidentiala. Potrivit sursei citate, la plecarea la Bruxelles, in jurul orei 13.00, presedintele Traian Basescu va sustine o declaratie de presa la Aeroportul International “Henri Coanda”.

La ora 17.00 (ora Romaniei), la Bruxelles, Traian Basescu va participa la Summitul Partidului Popular European, iar de la ora 20.00, la sediul Consiliului European, seful statului roman va lua parte la Dineul de lucru separat al sefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.

Sambata seara, premierul Victor Ponta spunea, la Antena 3, ca in aceasta saptamana va fi organizata o reuniune a sefilor de guvern din UE privind desemnarea presedintelui Comisiei Europene, la care insa Romania va participa fara drept de vot, deoarece reprezentarea va fi asigurata de catre presedintele Traian Basescu, in baza deciziei Curtii Constitutionale.

Premierul Victor Ponta anunta, luni, ca urma sa ii adreseze o scrisoare oficiala presedintelui Traian Basescu pentru a participa la Summit-ul Consiliului European care are loc la Bruxelles marti.

Ponta declara, luni seara, ca nu a primit inca niciun raspuns din partea presedintelui Traian Basescu la scrisoarea pe care i-a trimis-o privind participarea la summit-ul Consiliului European.

“Nu, nu am primit niciun raspuns”, a afirmat Ponta, intrebat de presa despre acest subiect.

Intrebat daca va face o noua incercare in aceasta seara, in sensul de a-l contacta telefonic pe seful statului, premierul a raspuns ca nu.

“Eu m-am adresat oficial. Daca domnia sa va dori sa raspunda, in mod sigur o va face oficial. Daca nu vrea sa raspunda…”, a afirmat Ponta.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<