Vicepreședintele american Joe Biden ar putea veni săptămâna viitoare la București

Vicepreședintele american Joe Biden ar putea veni săptămâna viitoare la București

by May 12, 2014 0 comments

joe-bidenVicepreședintele american Joe Biden s-ar putea afla săptămâna viitoare într-o vizită în România în cursul căreia va avea întrevederi cu președintele Traian Băsescu și cu premierul Victor Ponta, anunță surse politice și diplomatice pentru AGERPRES.

Aceleași surse afirmă că luni dimineață premierul Victor Ponta a avut o întrevedere cu Avril D. Haines, adjunctul directorului Agenției Centrale de Informații (CIA).

În cadrul întrevederii s-au discutat aspecte legate de situația din regiune, în special criza din Ucraina și situația din Republica Moldova.

Președintele Traian Băsescu a declarat luni că a adresat o invitație vicepreședintelui american Joe Biden să viziteze România, arătând că acesta “a dat o dată aproximativă” în acest sens.

“Eu am făcut o invitație vicepreședintelui Joe Biden să viziteze România. Dânsul a dat o dată aproximativă. Ceea ce am convenit este să dăm simultan comunicatele legate de vizită”, a spus Băsescu la Adevărul Live.

Cu privire la data la care Joe Biden va veni la București, șeful statului nu a dorit să facă precizări, afirmând că este o chestiune de securitate deocamdată.

“Vestea a apărut acum. S-ar putea să fie pe site-ul Casei Albe, dar nu aș risca să pronunț date exacte neștiind dacă a apărut pe site-ul Casei Albe”, a afirmat Băsescu.

Președintele Băsescu a arătat că la București va veni și șeful Pentagonului și că luni a avut o întâlnire cu adjunctul directorului CIA, temele discutate fiind chestiunile regionale și opiniile vizavi de securizarea regiunii.

“Doresc (n.r. SUA) să-și facă să spunem obligațiile de partener strategic față de România și prin semnificația vizitelor pe care le fac în perioada următoare și prin contribuții directe la creșterea nivelul de securitate al României și al regiunii”, a precizat șeful statului.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<