Vicepresedintele american, Joe Biden, vine in Romania pe 20 mai. El se va intalni cu Basescu si Ponta

Vicepresedintele american, Joe Biden, vine in Romania pe 20 mai. El se va intalni cu Basescu si Ponta

by May 13, 2014 0 comments

joe-bidenVicepresedintele american Joe Biden se va afla in vizita in Romania si Cipru in perioada 20-23 mai, unde va discuta cu liderii celor doua tari despre situatia din Ucraina, in principal. Potrivit unui comunicat difuzat luni de Casa Alba, la Bucuresti, Joe Biden se va intalni cu presedintele Traian Basescu si cu premierul Victor Ponta.

“Vicepresedintele si dr. Jill Biden se vor deplasa in Romania si Cipru in perioada 20-23 mai 2014. Vicepresedintele va discuta cu liderii din cele doua tari despre raspunsul comunitatii internationale la interventia militara ilegala si actiunile de destabilizare ale Rusiei in Ucraina. Vicepresedintele va aborda de asemenea necesitatea aprofundarii relatiilor economice, inclusiv prin Parteneriatul Transatlantic pentru Comert si Investitii (T-TIP); reangajarii pentru intarirea institutiilor democratice din regiune si initierii unui efort colectiv si sustinut pentru consolidarea securitatii energetice a Europei”, informeaza Casa Alba in comunicatul difuzat luni.

La Bucuresti, vicepresedintele SUA se va intalni cu presedintele Traian Basescu, dar si cu premierul Victor Ponta. In cadrul intalnirilor va fi dezbatuta contributia Romaniei la securitatea regionala si globala, se mai arata in comunicatul Casei Albe.

Joe Biden va merge si in Cipru, la invitatia presedintele Anastasiades, acolo unde se va intalni cu liderii comunitatii greco-cripriote si turco-cipriote, cu care va dezbate tot teme privind pacea si securitatea in regiune.

In urmatoarele saptamani vor veni in Romania vicepresedintele Joe Biden si seful Pentagonului – Chuck Hagel. Presedintele Traian Basescu s-a intilnit deja luni dimineata cu adjunctul sefului CIA, Avril Haines, potrivit unui comunicat al Presedintiei.

Seful statului a confirmat luni, pentru Adevarul, ca Joe Biden si Chuck Hagel vor vizita Romania. “Am facut o invitatie pentru Joe Biden, el a dat o data aproximativa, cred ca e o chestiune de securitate sa nu va spun acum data exacta la care va veni”, a spus presedintele Basescu.

Premierul Victor Ponta a declarat luni a discutat telefonic cu vicepremierul american Joe Biden in urma cu o luna si acesta l-a intrebat daca ar fi bine sa viziteze Romania.

“Chiar asta m-a intrebat la telefon, crezi ca ar fi bine? (sa vin) Da, cred ca ar fi extraordinar de bine, tocmai pentru a arata ca Romania nu este singura in fata unui astfel de pericol”, a sustinut primul ministru.

Acesta a precizat ca, in urma cu o luna, a discutat telefonic cu vicepremierul american si acesta i-a spus “de intentia de a vizita Romania, atunci nu era confirmata”.

Ponta a mai spus ca aceasta vizita reprezinta un “mesaj foarte bun si foarte important” pentru Romania.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.