Avocatul lui Nicușor Constantinescu spune că acesta nu a fugit din spitalul din SUA

Avocatul lui Nicușor Constantinescu spune că acesta nu a fugit din spitalul din SUA

Avocatul lui Nicușor Constantinescu spune că acesta nu a fugit din spitalul din SUA

by June 24, 2014 0 comments

Marius Mocanu, avocatul președintelui Consiliului Județean (CJ) Constanța, Nicușor Constantinescu, dezminte zvonurile potrivit cărora clientul său ar fi fugit din spitalul John Hopkins din Baltimore – SUA, unde acesta a fost internat pentru că suferă de o boală incurabilă, informeaza Agerpres.

Avocatul precizeaza că el nu a afirmat niciodată că Nicușor Constantinescu ar fi internat continuu în spitalul Johns Hopkins, în acest sens depunând la dosarul cauzei înscrisuri din care rezultă că clientul său a fost internat în respectiva unitate medicală strict în perioada preoperatorie și postoperatorie, cât timp a fost nevoie ca acesta să-și revină după operație.

Potrivit lui Mocanu, ulterior Nicușor Constantinescu a revenit în spital în două rânduri din cauza agravării stării sale de sănătate, fiind necesară internarea efectivă în clinică.

Avocatul a subliniat că în afara perioadei de internare și a celei în care a fost supus examinărilor medicale, președintele CJ Constanța s-a aflat într-un imobil para-medical, care este închiriat de spitalul Johns Hopkins din SUA, imobilul fiind situat în apropierea clinicii.

“Aceasta este situația reală. Acest lucru l-am prezentat tot timpul atât organelor judiciare de urmărire penală, cât și instanței de judecată. Este vorba de un contract de închiriere încheiat de clinica Johns Hopkins pentru Constantinescu la Breach Street Global Hospitality (instituția care se află în colaborare cu clinica John Hopkins). Repet, nu am susținut niciodată că Nicușor Constantinescu a fost internat non-stop în spitalul Johns Hopkins”, a precizat Marius Mocanu.

Pe 27 mai, Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată, sub control judiciar de Direcția Națională Anticorupție (DNA) într-un dosar în care este acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curții de Conturi și că nu a respectat dispozițiile legale care îl obligau să procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 11 certificate de urbanism și a autorizațiilor de construire a unor centrale și generatoare eoliene.

El este acuzat de complicitate la trei infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obținerea de foloase necuvenite și 21 de infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obținerea de foloase necuvenite.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.