Aderarea PNL la grupul PPE a fost votata in unanimitate

Aderarea PNL la grupul PPE a fost votata in unanimitate

Aderarea PNL la grupul PPE a fost votata in unanimitate

by June 4, 2014 0 comments

Aderarea liberalilor romani la grupul europarlamentar al Partidului Popular European (PPE) a fost votata, miercuri, in unanimitate. Decizia a fost luata la Bruxelles, cu ocazia sedintei de constituire a grupului, informeaza agerpres.

A fost un vot în unanimitate pentru acceptarea noastră în grupul Partidului Popular European din PE. Au fost cuvinte frumoase și foarte călduroase din partea fostului președinte Joseph Daul și suntem bucuroși că facem parte dintr-un grup politic care este total compatibil cu obiectivele noastre, cu programul nostru politic și cu ceea ce vrem să facem la nivel european ca PNL și că facem parte din grupul cel mai mare și cel mai influent din legislativ’, a declarat pentru presa română eurodeputatul liberal Cristian Bușoi.

“Aderarea delegației liberale române la popularii europeni este un pas care ar fi trebuit făcut mai demult”, a subliniat liderul delegației PNL din PE, Adina Vălean.

‘Noi suntem printre aceia care intrăm pentru prima dată în acest grup. Este, desigur, emoționant pentru mine să intru într-un grup nou, dar sigur că avem foarte mulți colegi pe care îi cunoaștem deja din activitatea din comisiile parlamentului. Am lucrat întotdeauna, în ceea ce privește, foarte bine cu toți, aștept să văd cum va fi de acum înainte din interiorul grupului PPE. Cred că este un pas extrem de important pe care noi ar fi trebuit să-l facem mai demult, dar așa au fost conjuncturile de politică internă. Dar acum este o oportunitate extraordinară pentru coagularea dreptei în România și pentru o delegație foarte puternică a României în PPE‘, a susținut Adina Vălean.

În ceea ce privește aderarea liberalilor români la PPE, aceasta a amintit că încă de săptămâna trecută, în urma deciziei Delegației Permanente a PNL, a fost trimisă o scrisoare comună semnată olograf de fiecare eurodeputat, pentru a face o cerere de adeziune la grupul PPE.

Pentru început, co-președinția delegației europarlamentare române la PPE va fi deținută de Adina Vălean și Teodor Stolojan.

“Încercăm să ne organizăm în cadrul delegației României, avem co-președinția acestei delegații. Pentru început, voi fi eu și dl. Stolojan, vom vedea dacă vom rămâne așa până la sfârșit. În ceea ce privește funcțiile la nivelul Parlamentului European, ele se vor discuta pe parcursul acestei luni — iunie — și la începutul sesiunii plenare de la Strasbourg se va ști cine, ce și cum”, a precizat eurodeputata liberală.

Europarlamentarul PDL Marian-Jean Marinescu va candida la o funcție de vicepreședinte al grupului PPE, o decizie urmând a fi luată în cursul zilei de miercuri. “Suntem bucuroși că suntem în continuare cel mai puternic grup din PE, că am câștigat alegerile în Uniune și că vom continua în apărarea valorilor europene, a statului de drept, a democrației, a ceea ce ne unește în Uniunea Europeană și că viitorul este pentru Europă mult mai integrată”, a declarat democrat-liberalul.

Acesta consideră că germanul Manfred Weber este președintele potrivit pentru grupul PPE, fiind un politician echilibrat care s-a afirmat în domeniul justiției și afacerilor interne. De la ședința de constituire a grupului PPE au lipsit eurodeputatele liberale Norica Nicolai și Renate Weber, aceasta din urmă având, potrivit colegilor, probleme minore de sănătate, conchide sursa citata.

Decizia de afiliere a PNL la PPE a fost facuta publica de fostul presedinte al partidului, Crin Antonescu, imediat dupa alegerile europarlamentare din 25 mai, cand dreapta romaneasca a suferit o infrangere grea in fata aliantei de centru-stanga PSD-UNPR-PC.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.