Adrian Duicu (PSD), doctor in stiinte militare cu o teza copy-paste

Adrian Duicu (PSD), doctor in stiinte militare cu o teza copy-paste

Adrian Duicu (PSD), doctor in stiinte militare cu o teza copy-paste

by June 18, 2014 0 comments

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, aflat in arest preventive pentru acuzatia de trafic de influenta, si-ar fi plagiat teza de doctorat, sustine Gandul.info, citat de Mediafax.

Duicu a obtinut in 2006 titlul de “doctor in stiinte militare”, la Universitatea Nationala de Aparare “Carol I” (UNAp). Conform sursei citate, teza liderului PSD Mehedinti ar fi un plagiat copy-paste din mai multe surse.

Conducerea UNAp a arătat, la solicitarea Gândul, că teza de doctorat a lui Adrian Duicu se numeşte „Modalităţi de realizare a securităţii europene la începutul mileniului III”, iar Ministerul Educaţiei i-a acordat în 2006, lui Duicu, titlul de “doctor în ştiinţe militare”, cu numărul 5764/2006. Lucrarea are 166 de pagini şi 57 de surse bibliografice citate.

Concluziile doctorului Duicu: SUA abandoneaza NATO, iar RUSIA intra in Alianta Nord-Atlantica

“Concluziile” tezei de doctorat a lui Adrian Duicu incep la pagina 151 a lucrarii. Considerate a fi cea mai solida contributie a autorului in cadrul unei lucrari academice, concluziile lui Duicu sunt copiate, fara citarea sursei, din alta lucrare. O simpla lectura a acestora arata lipsa de legatura cu realitatile militare ale zilei: ultima pagina a tezei este traducerea adaptata a unui interviu din 2003 luat unui profesor american pe nume Charles A. Kupchan, fost oficial al administratiei Clinton si arata declinul NATO, SUA urmand a parasi alianta, pentru ca Rusia sa intre in tratatul nord-altantic.

Duicu a fost arestat preventiv de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, care – susţin procurorii – ar fi fost făcut chiar în anticamera premierului Victor Ponta (si el autor al unui doctorat plagiat de tip copy-paste).  Absolvent de Inginerie în Bucureşti, conform CV-ului sau, Adrian Duicu a ajuns doctor după ce a urmat un curs postuniversitar de conducere strategică în domeniul securităţii naţionale, în perioada ianuarie-iulie 2003, la Colegiul Naţional de Apărare, apoi studiile doctorale la UNAp, sub îndrumarea profesorului Mihail Vasile-Ozunu, general în rezervă.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.