DNA: Seful CJ Constanta, suspect ca a falsificat o adeverinta medicala

DNA: Seful CJ Constanta, suspect ca a falsificat o adeverinta medicala

DNA: Seful CJ Constanta, suspect ca a falsificat o adeverinta medicala

by June 30, 2014 0 comments

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Contantinescu, este suspectat că a falsificat semnătura unui medic, pentru a rămâne în SUA, relatează Realitatea TV.

Scrisoarea medicală trimisă de Nicuşor Constantinescu în scopul justificării şederii în SUA este suspectă de fals, arată Tribunalul Bucureşti. 

“De asemenea, se impune a se sublinia şi faptul că semnătura medicului diferă izbitor faţă de semnătură existentă pe alte înscrisuri, ce se află la dosarul cauzei şi care emană de la acelaşi medic”, susţine instanţa.

“Prin urmare, există serioase îndoieli atât cu privire la autenticitatea unui astfel de înscris, cât şi la veridicitatea afirmaţiilor din cuprinsul acestuia. O astfel de scrisoare medicală reprezintă, în opinia judecătorului, un înscris ce a fost făcut pro causa, în condiţiile în care la data de ….2014, s-a înregistrat la dosarul cauzei sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la propunerea de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive, iar la dosarul cauzei nu există alte înscrisuri care să ateste starea de sănătate a inculpatului de la sfârşitul lunii …2014 şi până în prezent. Menţiunile din înscrisul de mai sus nu par credibile şi în contextul în care normele de deontologie profesională impun oricărui medic să consemneze ceea ce constată prin propriile simţuri”, mai spune instanţa.

Mai mult, judecătorul observă că NIcuşor Constantinescu poate fi îngrijit în reţeaua se sănătate publică din România.

“Fără a nega gravitatea bolii de care suferă inculpatul, aspect atestat de înscrisuri medicale, totuşi judecătorul remarcă că aceasta nu se reflectă asupra individualizării măsurii preventive, inculpatul având de altfel posibilitatea de a primi îngrijiri inclusiv în reţeaua publică de sănătate, sub pază, dacă situaţia o va impune, potrivit dispoziţiilor art. 240 C.p.p”, spune instanţa.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.