George Maior: Basescu a fost informat despre activitatea clanului Bercea. Dar nu si relatia cu Mircea

George Maior: Basescu a fost informat despre activitatea clanului Bercea. Dar nu si relatia cu Mircea

George Maior: Basescu a fost informat despre activitatea clanului Bercea. Dar nu si relatia cu Mircea

by June 24, 2014 0 comments

SRI monitorizeaza “aspecte privind securitatea nationala din activitatea lui Bercea si a unor apropiati ai acestuia inca din anul 2001”, iar in perioada 2001-2012 la nivelul SRI au fost derulate 8 actiuni informativ-operative referitoare la activitatile de criminalitate organizata ale clanului Bercea. Informarile SRI au fost trimise de-a lungul timpului la organele de urmarire penala, dar si presedintilor Ion Iliescu si Traian Basescu, a declarat marti directorul Serviciului Roman de Informatii, George Maior. El a precizat insa ca aceste informari “nu au continut aspecte referitoare la raporturile lui Bercea cu fratele presedintelui” si ca “presedintele, in decaratia sa, a avut dreptate cand a spus ca Serviciile nu au abordat aceasta chestiune in informarile catre el”.

Seful SRI, George Maior, a declarat, marti, ca a existat o informare a presedintelui Traian Basescu privind activitatile clanului Bercea in octombrie 2009, dar ca seful statului a avut dreptate atunci cand a spus ca nu a fost informat despre legaturile dintre Sandu Anghel si fratele sau.

Directorul SRI a precizat ca in perioada 2001- 2012 la nivelul Serviciului au fost derulate 8 actiuni informativ-operative referitoare la activitatile de criminalitate organizata ale gruparii Bercea.

Maior a adaugat ca Traian Basescu a fost informat de SRI pe 29 octombrie 2009 in legatura cu probleme care tin de securitatea nationala privind activitatea clanului Bercea.

George Maior a mai spus ca acea informare nu a continut aspecte referitoare la relatia lui Bercea cu fratele sefului statului. “Nu a continut acea informatie referitoare la raportul, relatia lui Bercea cu fratele domniei sale. Presedintele, in declaratia de ieri, a avut dreptate cand a spus ca serviciile de informatii nu au abordat aceasta chestiune intr-o informare separata”, a spus directorul SRI.

George Maior a precizat ca urmarirea clanului s-a referit la activitati precum perceperea de taxe de protectie in diferite judete sau controlarea directa sau prin interpusi a unor operatiuni de evaziune fiscala.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.