Klaus Iohannis: La următoarea vizita FMI, PNL-PDL vor prezenta un program economic comun

Klaus Iohannis: La următoarea vizita FMI, PNL-PDL vor prezenta un program economic comun

Klaus Iohannis: La următoarea vizita FMI, PNL-PDL vor prezenta un program economic comun

by June 12, 2014 0 comments

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, că PNL-PDL vor avea un program economic comun, pe care îl vor prezenta la următoarea vizită FMI în România. Klaus Iohannis a evitat  să se pronunţe asupra poziţiei exprimate de liberali, în timpul campaniei pentru europarlamentare, împotriva unui nou acord cu FMI, precizând că acest subiect nu a fost abordat la discuţia cu delegaţia FMI din cursul zilei, relateaza Romania Libera.

“Nu am discutat această chestiune. Discuţia a fost una foarte deschisă, foarte bună şi destul de lungă. Am reuşit să abordăm aproape toate temele care au fost importante pentru delegaţia FMI, Comisie şi Banca Mondială”, a răspuns liderul PNL.

Venind vorba de program economic, noi avem unul, dar în ideea în care vom continua colaborarea cu PDL este evident că în perioada imediat următoare va trebui să generăm un program economic comun. Lucru pe care cred că îl vom face într-un termen rezonabil. Am prezentat această dorinţă partenerilor de discuţie şi eu cred că la următoarea vizită a FMI, Comisiei Europene, Banca Mondială în România vom fi în situaţia de a prezenta un program economic comun în care vom include punctele negociate în comisiile economice”, a răspuns Iohannis, fără să menţioneze dacă liberalii îşi mențin poziţia împotriva unui nou acord cu FMI.

Programul economic al PNL, adoptat în Delegaţia Permanentă în 16 mai, în perioada campaniei pentru alegerile europarlamentare, propune plafonarea TVA şi a altor impozite şi taxe la 16%, renunţarea la ideea unui nou acord cu FMI, mizând pe un ritm de creştere economică anuală de 5% în următorii 10 ani. Proiectul PNL preciza, între altele, că se “are în vedere o consolidare a rezultatelor macroeconomice de până în prezent, dar şi asigurarea dezvoltării României fără un alt acord cu FMI”.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<