Kovesi (DNA): Dosarul lui Voiculescu trebuie solutionat printr-o hotarare. Faptele se prescriu in decembrie

Kovesi (DNA): Dosarul lui Voiculescu trebuie solutionat printr-o hotarare. Faptele se prescriu in decembrie

Kovesi (DNA): Dosarul lui Voiculescu trebuie solutionat printr-o hotarare. Faptele se prescriu in decembrie

by June 11, 2014 0 comments

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, a afirmat, marti seara, ca dosarul lui Dan Voiculescu ar trebui sa primeasca o sentinta, indiferent de natura sa. Kovesi a mai aratat ca faptele pentru care este judecat patronul Antenelor se prescriu in decembrie. Kovesi sustine ca doar asa pot fi evitate suspiciunile fata de cei care “treneaza judecata”, transmite Hotnews.

Invitata la TVR 1, Kovesi a fost intrebata cand se vor prescrie faptele de care este acuzat Voiculescu, iar aceasta a precizat ca este vorba de luna decembrie.

Un dosar care a fost pe rolul instantelor mai mult de sase ani e important sa se solutioneze printr-o hotarare (…) nu sa stam sa asteptam sa intervina prescriptia“, deoarece in caz contrar “putem deveni suspiciosi cu privire la cei care treneaza judecarea“, a adaugat procurorul general.

Ea a precizat ca DNA nu si-a desfasurat activitatea in functie de campania electorala pentru europarlamentare, in conditiile in care “nu putem spune unei persoane nu lua astazi mita, ca e campanie electorala”.

“O apreciere ca in campanie electorala nu facem dosare nu e corecta”, a precizat ea.

Laura Codruta Kovesi a criticat din nou faptul ca Ministerul Finantelor Publice nu arata eficienta in recuperarea bunurilor confiscate de instantele de judecata.

Astfel, doar in 2013 DNA a pus sechestre si a instituit masuri asiguratorii in valoare de 300 de milioane de euro, iar “daca s-ar fi confiscat toate bunurile si valorile disponibilizate ar fi insemnat in plus de un sfert din bugetul ministerului Sanatatii“.

 

Ea s-a declarat nedumerita de faptul ca persoanele condamnate continua sa isi foloseasca locuinte sau bunuri pentru care exista decizie de confiscare deoarece “nimeni nu trece la disponibilizarea acestora”.

Pana in prezent, “doar 5% din deciziile de condamnare sunt executate din punct de vedere al recuperarii prejudiciului”, a precizat Kovesi, mentionand ca a atras atentia instutiilor abilitate asupra acestui aspect.

Despre cazul Marian Oprisan, Kovesi a acuzat “un termen nerezonabil in care nu s-a dat nici macar o solutie pe fond”, in conditiile in care in cei patru ani scursi au existat termene si de pana la 105 zile si au fost audiati doar 70 de martori, intr-un dosar care nu este “foarte complex”.

In ceea ce priveste cazul fostului ministru al Finantelor Daniel Chitoiu, “ancheta e oprita” iar DNA nu mai poate face nimic decat daca “apar fapte noi sau situatii noi”, conchide sursa citata.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<