Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, va demisiona pentru un post de viceguvernator la BNR

Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, va demisiona pentru un post de viceguvernator la BNR

Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, va demisiona pentru un post de viceguvernator la BNR

by June 16, 2014 0 comments

Liviu Voinea va demisiona din funcția de ministru delegat pentru buget. El va fi propus de PSD pentru a face parte din Consiliul de Administrație al BNR. Initial Victor Ponta a infirmat zvonurile privind demisia lui Voinea, dar acesta a confirmat oficial ca va demisiona. Parlamentul va vota luni noul consiliu de administratie al BNR, relateaza ziarul Gandul.

În ultimele zile au apărut de asemenea informaţii potrivit cărora Gheorghe Gherghina, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP) şi arhitectul bugetelor României din ultimii ani, ar fi urmat să părăsească Palatul Victoria pentru un post în conducerea BNR.

Liviu Voinea şi Gheorghe Gherghina ar fi fost propuşi pentru posturile din Banca Naţională după ce mai mulţi miniştri s-ar fi arătat deranjaţi de refuzul celor doi de a limita anumite propuneri de cheltuieli pe care aceştia le-au adus pe masa Guvernului.

Liviu Voinea, la REALITATEA TV: “Am fost de acord cu reducerea CAS-ului, este o măsură sustenabilă. Nu mi-am dat încă demisia din funcție! Dacă trec de votul de mâine, din octombrie voi fi la BNR.”

Premierul Victor Ponta a infirmat zvonurile privind demisia, duminică seara, din guvern a ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea, declarând pentru gândul că această informaţie este “o invenţie”.

“Realitatea TV pur şi simplu inventează”, a fost răspunsul premierului Ponta când a fost întrebat dacă ministrul delegat pentru Buget şi-a prezentat demisia din guvern, aşa cum postul TV amintit anunţase.

Cu toate acestea, ministrul Liviu Voinea a confirmat oficial duminică seara că va urma să plece din Guvern pentru a ocupa un post de viceguvernator BNR. Voinea a infirmat însă că şi-a dat demisia, subliniind că această mutare ar putea avea loc din octombrie. Locul său din Guvern va fi preluat, cel mai probabil, de un reprezentant al UNPR, au declarat pentru Mediafax mai multe surse.

Voinea ar urma să primească un post în Consiliul de Administraţie de la BNR dacă ar fi plecat din Executiv, iar social-democraţii vor trebui să găsească un înlocuitor pentru acesta. Mâine dimineaţă este programată o şedinţă a conducerii PSD, iar în Parlament se vor vota propunerile pentru Consiliul de Administraţie al BNR. Mandatul actualilor membri CA va expira în luna octombrie.

Până vineri au fost depuse candidaturile lui Mugur Isărescu, susţinut de toate partidele, Florin Georgescu, Cristian Popa, Daniel Dăianu, Marin Dinu, Nicolae Dănilă din partea Alianţei PSD-UNPR-PC, Bogdan Olteanu din partea PNL, Agnes Nagy din partea UDMR şi Virgil Stoenescu din partea PDL.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.