Mircea Basescu ramane in arest preventiv pentru 30 de zile

Mircea Basescu ramane in arest preventiv pentru 30 de zile

Mircea Basescu ramane in arest preventiv pentru 30 de zile

by June 27, 2014 0 comments

Curtea de Apel Bucuresti a respins vineri contestatia formulata de Mircea Basescu si a decis ca acesta sa ramana in continuare in arest preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de DNA de trafic de influenta, informeaza Agerpres. Decizia este definitiva.

Tot in arest preventiv ramane si Marian Capatina, cel care a intermediat banii intre Mircea Basescu si familia lui Bercea Mondial. Cei doi se afla in arestul Politiei Capitalei din data de 20 iunie, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti.

Curtea de Apel Bucuresti a judecat vineri contestatia formulata de Mircea Basescu fata de decizia instantei de a-l aresta preventiv pentru 30 de zile, intr-un dosar in care este cercetat de DNA pentru trafic de influenta.

Nelu Tasca, avocatul lui Mircea Basescu, a declarat vineri ca a insistat in cadrul procesului de la Curtea de Apel Bucuresti pe lipsa probelor si considera ca declaratiile date in acest dosar de martori sunt “necredibile” si “denigratoare la adresa justitiei”.

“Am insistat pe lipsa probelor. Declaratiile martorilor date in acest dosar sunt denigratoare la adresa justitiei si necredibile in totalitate”, a spus Nelu Tasca la iesirea din sala de judecata.

Pe 20 iunie, Tribunalul Bucuresti a decis arestarea lui Mircea Basescu, la cererea procurorilor DNA, insa hotararea instantei nu era definitiva.

De asemenea, instanta a emis un mandat de arestare si pe numele lui Marian Capatina, cel care a intermediat banii luati de Mircea Basescu de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Potrivit DNA, in perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, Mircea Basescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Capatina, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal sau (Sandu Anghel), precum si a altor cereri incidente in respectiva cauza, in scopul de a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.

La inceputul anului 2011, dupa ce fata de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Marian Capatina suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urma si in schimbul promisiunii ca banii vor fi remisi mai departe lui Mircea Basescu, pentru ca acesta sa intervina pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de Bercea Mondial si a altor cereri incidente in respectiva cauza.

Ulterior, pentru ca Bercea Mondial nu a fost pus in libertate, Florin Anghel i-a remis si suma de 350.000 de euro lui Marian Capatina.

Intervalul in care Florin Anghel i-a remis sume de bani lui Marian Capatina este cuprins intre 20 februarie 2011 (data luarii masurii arestarii preventive fata de Bercea Mondial) si 22 februarie 2012 (data pronuntarii hotararii de condamnare la instanta de fond).

Din suma totala de 600.000 de euro, Mircea Basescu a primit 250.000 de euro in schimbul promisiunii ca, prin influenta pe care o are asupra magistratilor, poate obtine o solutie favorabila pentru Bercea Mondial, adica va obtine fie o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<