Mircea Geoana: Numele meu figurează pe lista foarte scurta de potenţiali candidaţi PSD la prezidenţiale

Mircea Geoana: Numele meu figurează pe lista foarte scurta de potenţiali candidaţi PSD la prezidenţiale

Mircea Geoana: Numele meu figurează pe lista foarte scurta de potenţiali candidaţi PSD la prezidenţiale

by June 4, 2014 0 comments

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, miercuri, că retragerea lui Crin Antonescu din cursa prezidenţială e un gest raţional, iar Iohannis are şanse să devină candidatul dreptei unificate. El a mai declarat ca viitorul candidat PSD pentru presedintie va fi decis cu calm şi înţelepciune şi că trebuie discutat şi cu Victor Ponta despre intenţia acestuia de a rămâne premier, relateaza Mediafax.

Întrebat dacă ia în calcul ca la Congresul PSD din septembrie să supună acestui for intenţia sa de a candida la prezidenţiale, Geoană a precizat: „Vom decide la timpul potrivit şi vom alege cu înţelepciune, conform Statutului, care e cea mai bună formulă”.

„Va trebui să discutăm şi cu Victor Ponta pentru că până la urmă trebuie să vedem dacă declaraţiile lui cu privire la dorinţa de a-şi continua mandatul de premier până în 2016 – care e mai mult decât legitimă, pentru asta a fost votat, pentru asta am fost votaţi în 2012 – se păstrează sau nu”, a adăugat Geoană.

El a menţionat că numele lui se află pe lista scurtă cu eventuali candidaţi PSD : „Deci cu calm şi cu răbdare. Avem resursă politică la nivel înalt, în partid, asta e luxul, între ghilimele, pe care îl avem, de a avea candidaţi între care şi numele meu se află acolo sus pe lista foarte scurtă de potenţiali cadidaţi PSD”, a subliniat senatorul social-democrat.

El a spus că alegerile prezindenţiale reprezintă momentul adevărului în care, dincolo de voturile partidelor politice, contează foarte mult persoana candidatului şi dacă acel om poate într-adevăr să anime şi să inspire voturile a încă câteva milioane de români care nu au venit la alegerile europene: „in 2012, USL în ansamblu a luat 4.100.000 de voturi. Eu am luat 5.200.000 în 2009. La europene, PSD a luat 2.100.000 de voturi. Mai avem nevoie de încă cel puţin trei milioane”, a spus Geoană.

Geoana a declarat că orice formulă de candidat din afara PSD nu are niciun fel de şanse să se realizeze din simplul motiv că voturile membrilor, simpatizanţilor, votanţilor PSD nu sunt tranzacţionabile: „e o himeră să crezi că cineva venit din exteriorul partidului poate să obţină cele trei milioane de voturi pe care partidul în mod constant le obţine la alegerile prezidenţiale. E adevărat că acel candiat PSD care va fi desemnat în forurile noastre statutare va trebui să fie capabil să obţină voturile proprii şi cele peste două milioane de voturi care trebuie în plus pentru a câştiga turul doi. Eu în 2009 am demonstrat că aceste voturi pot fi obţinute şi vom decide cu calm şi cu înţelepciune în interiroul partidului care este cea mai bună formulă pentru candidatul PSD”, a mai spus Geoană.

El a mai declarat ca Antonescu nu mai are niciun fel de şanse de a deveni candidatul dreptei unificate şi că această şansă o are în acest moment Klaus Iohannis.

“Retragerea lui Crin Antonescu e o dovadă de realism politic. Şansele domnului Antonescu au scăzut în mod dramatic şi în cele din urmă a făcut singurul gest raţional pe care putea să îl facă în acest moment, acelea de a provoca o rocadă similară cu rocada Stolojan-Băsescu din 2004”, a precizat Geoană.

Geoană a spus că PSD trebuie să se raporteze la Iohannis ca la principalul său contracandidat la prezidenţiale : “e un anunţ important, e un personaj politic important care ia o decizie importantă, dar din punct de vedere practic şi electoral Crin Antonescu nu mai are niciun fel de şanse să devină candidatul dreptei unificate. Iohannis are această şansă şi trebuie să ne raportăm la Iohannis ca la principalul nostru contracandidat la alegerile din 2014”, a spus Geoană.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.