Rrevolutionarii protestează la sediul guvernului. Doi protestatari in greva foamei

Rrevolutionarii protestează la sediul guvernului.  Doi protestatari in greva foamei

Rrevolutionarii protestează la sediul guvernului. Doi protestatari in greva foamei

by June 9, 2014 0 comments

30 de revoluţionari, dintre care doi sunt în greva foamei, protestează, luni, în apropierea sediului Guvernului. Ei sunt nemulţumiţi de neacordarea tuturor indemnizaţiilor prevăzute de Legea 341/2004. Proteste ale revoluţionarilor au avut loc şi în luna mai, la unele dintre acţiuni jandarmii fiind nevoiţi să intervină, după ce manifestanţii au blocat, pentru scurt timp, Bulevardul Kiseleff sau Bulevardul Aviatorilor, relateaza Romania Libera.

Cele aproximativ 30 de persoane, care protestează în parcul din faţa Muzeului “Grigore Antipa”, spun că au venit din solidaritate faţă de cei doi protestatari care se află în greva foamei.

Manifestanţii au agăţat de copacii din parc bannere mari inscripţionate cu revendicările lor: “Solicităm dialog cu Victor Ponta”, “Cerem respectarea tuturor legilor”, “Vrem să redăm speranţa tinerilor şi să ştergem lacrimile bătrânilor”, “Greva foamei împotriva corupţiei generalizate ridicată la rang de politică de stat”.

De asemenea, revoluţionarii au scandat şi au spus în cor “Tatăl nostru”, precizând că în acest fel se roagă pentru cei doi revoluţionari care sunt în cea de-a nouăsprezecea zi de grevă a foamei, dar şi pentru cei care care au murit în Revoluţia din 1989.

Preşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor, Dumitru Dincă, a declarat pentru MEDIAFAX că iniţial cinci persoane, printre care şi el, au intrat în greva foamei. El a precizat că, din cauza unor probleme de sănătate, a fost nevoit, împreună cu alţi doi colegi, să renunţe la această formă de protest, dar continuă să-şi susţină colegii.

“Cerem respectarea statului de drept şi respectarea tuturor legilor: Legea pensionarilor, Legea sănătăţii, Legea învăţământului, Legea protecţiei sociale, precum şi Legea 341/2004 cu privire la recunoştinţa poporului român acordată revoluţionarilor eroi, fără de care nu s-ar fi putut face trecerea de la comunism la democraţie şi statul de drept pe care premierul îl ignoră şi îl calcă în picioare. Dorim dialog pentru că problemele noastre nu mai sunt unilaterale, sunt ale întregii societăţi civile”, a spus Dincă.

Premierul Victor Ponta declara că în România sunt 4-5.000 de revoluţionari care au luptat în decembrie ’89 şi care şi-au riscat viaţa, iar drepturile acestora vor fi achitate, existând fonduri alocate în acest sens. Premierul preciza că sunt însă şi “impostori revoluţionari făcuţi de echipa Dumitru Costin – Mihăieş”, iar aceştia nu vor fi niciodată plătiţi

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.