Rusia: Vom reactiona politic si militar daca NATO consolideaza fortele in Europa de Est

Rusia: Vom reactiona politic si militar daca NATO consolideaza fortele in Europa de Est

Rusia: Vom reactiona politic si militar daca NATO consolideaza fortele in Europa de Est

by June 9, 2014 0 comments

Rusia va considera orice suplimentare a fortelor militare NATO in apropierea frontierelor sale drept “o demonstratie a intentiilor ostile” ale aliantei si va lua masuri politice si militare pentru a-si garanta securitatea, atrage atentia Vladimir Titov, adjunctul ministrului rus de Externe, citat de Interfax, conform Mediafax.

“Nu putem vedea consolidarea puterii militare a Alianţei Nord-Atlantice la frontierele Rusiei altfel decât ca pe o demonstraţie a intenţiilor ostile”, a afirmat Vladimir Titov.

“Ar fi greu să vedem o consolidare substanţială a forţelor militare NATO în centrul şi estul Europei, chiar şi într-un sistem de rotaţie, altfel decât ca pe o încălcare directă a prevederilor Actului fondator din 1997 între Rusia şi NATO”, a subliniat Titov.

Vom fi forţaţi să luăm toate măsurile politice şi militare pentru a ne garanta în mod credibil securitatea“, a insistat oficialul rus.

Declaraţiile intervin pe fondul tensiunilor dintre Rusia şi Occident din cauza crizei ucrainene şi după ce preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a promis suplimentarea ajutorului militar destinat statelor est-europene membre ale NATO. De asemenea, intr-o vizita de doua zile in Romania, senatorul american John McCain a pledat pentru aplicarea unui sistem de rotatie a fortelor NATO in Estul Europei, ca masura de securitate suplimentara in contextul agresivitatii Moscovei.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.