Simona Halep a eleminat-o pe Svetlana Kuzneţova în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros

Simona Halep a eleminat-o pe Svetlana Kuzneţova în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros

Simona Halep a eleminat-o pe Svetlana Kuzneţova în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros

by June 5, 2014 0 comments

Jucătoarea rusă Svetlana Kuzneţova a declarat, miercuri, după ce a fost eliminată de Simona Halep în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, că românca joacă un tenis foarte inteligent, informează site-ul oficial al competiţiei.

“Simona Halep joacă un tenis foarte inteligent. Nu este dominatoare şi dozează viteza foarte bine. Dar nu este de competenţa mea să prezic dacă ea poate câştiga turneul”, a spus Kuzneţova.

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi a patra favorită, a înregistrat, miercuri, cea mai bună performanţă a sa la un turneu de Grand Slam, calificându-se în semifinale la Roland Garros, după ce a învins-o, scor 6-2, 6-2, pe sportiva rusă Svetlana Kuzneţova, numărul 28 WTA şi cap de serie 27.

Pentru un loc în finală, Halep va juca împotriva sportivei germane Andrea Petkovici, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 28.

Simona Halep, 23 de ani, a devenit, miercuri, la Roland Garros, prima sportivă din România care se califică în semifinelele unui turneu de Grand Slam după performanţa similară reuşită de Irina Spîrlea în 1997, la US Open.

Doar trei românce s-au calificat în semifinalele unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului: Virginia Ruzici de două ori, în 1978, când a câştigat turneul de la Roland Garros, şi în 1980, când a pierdut finala aceleiaşi competiţii, în faţa americancei Chris Evert, Florenţa Mihai, finalistă în 1977 tot la Roland Garros, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia), şi Irina Spîrlea, învinsă în 1997, în penultimul act al US Open de Venus Williams.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.